Vad kan Hampa användas till?

Hampa, eller cannabis , är en växt som för närvarande är förbjudet i lag i USA. Orsaken är att vissa stammar av anläggningen inkluderar delta-9 tetrahydrocannabinol (THC), som vid förtäring eller rökt, kan ge sinnet att ändra effekter. Raffinerade hampa produkter kan dock lagligt importeras till USA från andra länder. Innan du importerar några hampa produkter dock vara säkra på att de kan avslutas genom tullen och är i din jurisdiktion att importera.

Hampa, naturligtvis, har många användningsområden som inte har något att göra med droganvändning. Först och främst hampfibrer är otroligt starka. De fibrer som kan användas för att göra starka, långvariga rep, papper, kläder, samt andra fiberbaserade produkter. Det är viktigt att notera att stammen av cannabis som producerar THC inte har starka fibrer och är inte tillämplig för användning i ovan nämnda produkter.

Extraherade hampa olja som används i både matlagning och industri. Faktum är att hampa olja användas som en bas för vackra färger. Ätliga hampfrön säljs i små kvantiteter i hälsokostbutiker i Nordamerika. De kan också köpas via postorder. I enlighet med ovanstående försiktighet, eftersom några former av hampa är olagliga i USA, se till att de produkter som du beställer är helt lagliga, speciellt om du köper dem från en annan stat.

hampafrön är jämförbara med solrosfrön i deras näringsvärde. De kan användas i bakning, läggas till våfflor, och i kombination med spannmål och granola. Vissa hälsokost företag process hampafrön för att skapa en näringsrik proteinpulver. Hampa frön innehåller även Omega-3 fettsyror. Även hampa frön är mycket näringsrik, kan deras kostvanor värden ersättas med andra livsmedel. Omega-3-fettsyror, till exempel finns i många sorters fisk, speciellt lax.

På grund av industriella värde av hampfibrer är många amerikanska trädgårdsodlare och jordbrukare som arbetar för att störta förbudet mot hampa i USA. För närvarande måste förfinas hampfibrer odlas i och importeras från andra länder. Processen för import, naturligtvis, leder skatter som kan vara oöverkomliga till vissa konsumenter och tillverkare. Många amerikanska jordbrukare, trädgårdsodlare och ekonomer anser att det skulle göra stor mening med att lokalt odla hampa för att minska basen priset på fiber och därmed göra den mer tillgänglig för amerikanska tillverkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.