Vad är tekniska ritningar?

Engineering teckningar är ritningar som används för att just representera en konstruerad objekt, från ett kullager till ett rymdskepp. Ritningarna kan användas på många olika sätt, från en bas för tillverkning till illustrationer i en patentansökan som visar hur posten fungerar och visa att det är unikt. Engineering ritningen är en form av teknisk ritning, utföras av yrkesskickliga draftspeople som fått särskild utbildning i att utföra denna typ av ritning.

Det sägs att en bild säger mer en tusen ord, och ibland det enklaste sättet att visa något med en bild. Detta gäller för konstruktion, med tekniska ritningar ger en lättförståelig grafisk illustration av något som har ritats av en ingenjör. Ritningarna kan vara grovt utkast till ett objekt som ännu inte tagits fram, med de ritningar som används för att undersöka hur objektet bör göras, och de kan även dokumentera arbetet med att införa eller använda ett objekt, eller helt enkelt visar hur något är ska se ut.

Liksom andra typer av tekniska ritningar är tekniska ritningar förväntas följa ett erkänt protokoll. Det finns ett antal protokoll som kan användas för tekniska ritningar med tillhörande läroböcker och handböcker som täcker alla aspekter av storleken på ett typsnitt till acceptabla färger. Vissa människor kan utföra tekniska ritningar i flera olika stilar, medan andra föredrar att hålla fast vid en metod.

Engineering ritningar presentera en klar och fritt bild av ett föremål som är utformat för att tillåta människor att förstå vad som händer . Normalt finns många vinklar fram för att visa vad objektet ser ut från flera sidor, och konstnären kan ge segment cutaways, och andra typer av ritningar för att markera detaljer av objektet eller visa utseendet på insidan. Tekniska ritningar kan förberedas i program eller för hand, med många människor uppskattar bekvämligheten och precisionen av programvara.

Förutom att visa vad ett objekt ser ut, tekniska ritningar också ha information om godtagbara variationer, ladda gränser och andra ämnen som kan vara av intresse. Använda en teknisk ritning, kan någon få en fullständig bild av vad objektet är som, vad dess begränsningar är, och hur den kan användas. Ritningar kan utnyttjas i rutinmässigt bruk, konstruktion och reparation av bearbetade produkter av människor som har kompetens att läsa och förstå tekniska ritningar och deras ibland dunkla nomenklatur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.