Vad är strängsprutningsprocessen?

Ofta tillverkas delar som är avsedda att vara av en viss komplex tvärsnittsundersökning mönster, och rördelar, flänsar, utskjutande och platta kanter som måste integreras i en viss form med särskilda toleranser i slutprodukten. Tillverkningen av dessa specialiserade former eller tvärsnitt är oftast åstadkommas med ett extrusion. Denna process använder sig av värme, tryck och kyla för att producera en halvflytande, pasta eller att tvingas genom en dör, och efter som framkommit under dö, härdat till en utsedd humör.

strängsprutningsprocessen används oftast för att bilda plast-och aluminium eller produkter. Dock keramik, tyngre metaller eller metallegeringar, samt livsmedel som pasta, även formad och tillverkad med extrusion. I huvudsak så länge som ett material kan lätt flytande, kan det vara pressad.

Extrudering behandling skiljer sig från stämpling eller gjutning av till exempel i att den mängd material kommer att utgöra intrikat, stark och tålig armatur , delar och bitar från spröd lager som är svår att forma genom pressning, böjning eller hamring. Intrikat tvärsnitt som ihåliga rör eller fasta partiklar, eller stavar med flänsar eller vingar är mycket lättare att tillverka genom extrusion. Dessutom är den färdiga ytan av pressade produkter genomgående av högre kvalitet än de som stämplat eller gjutna produkter.

I grund och botten innebär strängsprutningsprocessen lastning små bitar av råvaror eller aktier i en kupa i ena änden av strängsprutning. När det gäller plast extrudering processen, detta råmaterial kallas pellets, och i aluminium extrudering processen, billets. Den råa lager matas från tratten till extrudern huvudsak en uppvärmd cylinder, där den är mjuk. En bagge, vanligtvis en snäckväxel tvingar den halvflytande råvaror genom en mindre kammare, sedan genom en formad dö. Från dö, extrudering, är den sträng, röret, eller stav formad lager kyls med vatten eller luft, längs slut tabellen härda. I slutet av det slut tabellen är härdad produkt i bitar, sår, transporteras eller skickas vidare till vidare förädling.

Både uppvärmd och cool råvaror kan ändras till extrudering bearbetning. Naturligtvis kylaren råvaran, pellets eller tackor, till exempel, kräver mycket högre tryck för att tvinga de mindre formbara material via mindre kammare och dö. Temperaturen och faktorer trycket i strängsprutningsprocessen är avgörande för anlöpning, styrka och finish, för slutprodukten. Extrudering förhållandet är uppdelningen av tvärsnittsytan av hela dö av tvärsnittsarea av extruderade produkten också avgörande för den bästa metoden för extrudering, kallt eller varmt, högt tryck eller lågt tryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.