Vad är provning och mätning?

provning och mätning centrum näringslivet på tillverkning av verktyg som används för att analysera, validera och kontrollera de mätningar av elektroniska och mekaniska system. På grund av det växande behovet av större precision och högre definition, mätning av de verktyg som deltar i test-och mät industrin utvecklar ständigt att ta emot tekniska framsteg i de branscher som de vänder sig till. Den provning och mätning industrin skapar både allmän användning och specialverktyg och vänder sig främst till högteknologisk industri, fordon, kommunikation och medicinsk elektronik industri.

Det finns en vetenskaplig kapitalbelopp som en perfekt mätning aldrig kan uppnås, eftersom processen av mätning kommer alltid att ändra i åtminstone några minuter mäta objektet som mäts. Den provning och mätning industri, dock inte nedslås av detta huvudansvarige som den hela tiden strävar efter större och större noggrannhet för att tillgodose en ökad användning av micro och allt mer komplexa system. Förutom en kvantitativ ökning av noggrannheten, test och mätning industrin ger också verktyg för att mäta saker på annat sätt alltför svåra att mäta med andra instrument.

Ett gemensamt verktyg för provning och mätning industrin är oscilloskopet, som används för att mäta och spänningar graf. Mer nyligen ett större verktyg för provning och mätning har utvecklats: logikanalysator, som mäter och visar signaler i en digital krets och kan analysera system med fler kanaler än oscilloskopet.

Även om många prov och mätverktyg är elektroniska i naturen, ger branschen också högupplösta optiska och ljud mätinstrument. Optiska sträcker sig från de mer välkända mikroskop till mer komplexa spektrometrar för att mäta och diagram värden som ljusstyrka och polarisering. Audio test-och mätinstrument sträcker sig från mycket känsliga mikrofoner till ljudanalysatorer som graf olika attribut av ljudsignaler.

På grund av den ökande komplexitet krävs mätningar, test och mätning industrin har på senare tid börjat en snabb utveckling mot programvarupaket. Dessa paket arbeta med test-och mätinstrument för att kodifiera, validera och organisera de uppgifter som samlats in av enheterna. Mjukvarupaket är mest vanligt att i samband med anordningar som tar mest komplicerade mätningar och ger en stor mängd uppgifter som måste organiseras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.