Vad är plast formsprutning?

plast formsprutning är metall former skapas för att producera en viss plast objekt. Dessa formar är de primära sätt att alla plastdetaljer tillverkas. Uppvärmning och smältning granulat eller pelletar av plast börjar processen. Den flytande plast tvingas sedan, insprutning, i den slutna delad dö mögel under högt tryck och får svalna. Plasten injektion mögel därefter öppnas för att frigöra produkten.

När en produkt har konstruerats, plast formsprutning görs vanligen av antingen stål eller aluminium, och precisionsbearbetade att bilda den minsta aspekt av plast produkt. Ofta flera av plast formsprutning används för en produkt som har många delar. Plast formsprutning har både kärna och skär hålighet, som kommer att motsvara de former du vill.

Det material som används för injicering i plast formsprutning härstammar från två olika grundläggande plast: termoplast och HÄRDPLAST. Mest kända plast är gjorda av termoplast, eftersom de meltable plast kan formas och omformas lätt. Termoplaster används för att göra sådana vanliga saker som mjölk behållare, mjuka flaskor dricka, strumpbyxor, styrofoam koppar, plastleksaker etc. Denna typ av plast är lätt att återvinna eftersom använda produkter kan smältas, injiceras i formar, och omvandlas till nya objekt.

Hårda eller härdplast, plast styva och ställ i en en-tid mönster när de kommer ur plast injektion mögel. De kan inte genom att återanvända eller smält för vidare användning. Exempel på härdplaster är bildäck, fall apparaten, elektriska och elektroniska kretskort, och elektrisk brytare.

John Wesley Hyatt utvecklade den första plast injektion mögel, och formsprutning processen, 1868. Han injicerade framgångsrikt varm, flytande celluloid, som ofta kallas den första termoplast, i en delad dö mögel av kolven metod, en process som inte förändrats nämnvärt förrän James Hendry byggde den första skruven mögel plast injektion 1946. Idag använder nästan alla formsprutning av plast skruven metoden.

För att injicera vätskan plast i en form med skruven metoden är skruven under smält plast tratten flyttat tillbaka så att materialet kan flöda i formen. Skruven församlingen är sedan avancerat att stänga injektionen posten, med ett icke-retur församling att hålla materialet från säkerhetskopiering till skruven området. Efter avsätter tillräckligt med tid för plast svalna, är formen öppnas och den del som tas bort, antingen för hand eller med maskin. Formen är då stängd, skruven öppnades och den är beredd att ta emot mer material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.