Vad är landskapsarkitektur?

Landskapsarkitektur är en gren av arkitekturen som sysslar med planering och utformning av mark och dess förhållande till byggnaderna runt omkring. Även om många tror att det helt enkelt är relaterat till landskapsarkitektur och anläggning urval, landskapsarkitektur faktiskt mycket mer delaktiga än det. Denna praxis blandar planering av områden, landskapsarkitektur, konst, och återställande av miljön för att ansluta ett område till byggnader runt den, och gör landskapet intressant i sig. Målet för landskapsarkitektur är att skapa tilltalande, funktionella och vackra platser att tillgodose behoven för deras ägare eller allmänheten.

När den gröna byggnaden rörelsen växer kommer landskapsarkitektur bli sannolikt ännu mer kritisk till byggprocessen. Utbildade landskapsarkitekter bidra till att lägga ut ett stycke mark, som avgör var strukturer bör placeras så att de har minimal påverkan på miljön. Den landskapsarkitekt kommer att ta hänsyn profilen på mark, växter och djur, nära vatten, och omgivande strukturer för att hjälpa till att placera den nya byggnaden på det mest effektiva platsen. Genom korrekt placering i byggnaden, kan de åkande njuta av fler vyer och dagsljus, medan den vilda naturen och marken störs så lite som möjligt.

Med alla ansvar som gäller landskapsarkitektur, de som vill utöva ett arbete på detta område kommer i allmänhet att slutföra en grundexamen eller högre, beroende på var de planerar att arbeta. Majoriteten av USA: s delstater och andra västländer kräver att landskapsarkitekter har licensierats. I USA är licensiering ges av Rådet för landskapsarkitektur Registrering Boards (CLARB). För att ansöka om en licens måste den sökande uppfylla kraven för sin stat, vilket kan omfatta en kandidat-eller magisterexamen, eller en kombination av utbildning och erfarenhet.

Efter en arkitekt har fått tillstånd av CLARB han eller hon är fri att öva landskapsarkitektur med en designbyrå, eller på egen hand. Många landskapsarkitekter hyrs av arkitektur företag att samarbeta i projekt med andra designers och ingenjörer. Den landskapsarkitekt kan ta hand om hela det civila konstruktionen, inklusive webbplatsen planer, arbete under jord, och miljöskydd, eller kan fokusera enbart på trädgårdsanläggningar och topografi. De kan också få jobb i fastigheter, med kommuner, eller med park eller tjänster skog. En ganska stor andel av landskapsarkitekter start även privata metoder som erbjuder hemtrevlig design eller tjänster samråd inom den kommersiella sektorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.