Vad är industriellt underhåll?

industriellt underhåll hänvisar ofta till reparation och underhåll av olika typer av utrustning och maskiner som används i en industriell miljö. Grunderna för industriellt underhåll kan delas upp i följande fem kategorier: allmänna kunskaper, mekanisk kunskap, elektrisk kunskap, svetsning kunskap och förebyggande underhåll. Enligt denna många olika kompetensområden, industriellt underhåll tekniker vanligtvis mångkunniga individer, har kompetens på många uppgifter. Industriellt underhåll innebär också en hög grad av problemlösning skicklighet. Identifiera problemet tillsammans med den bästa och säkraste sättet att lösa denna svårighet vanligtvis är integrerade delar av den industriella underhållsprocessen.

Den allmänna kunskaper som vanligen krävs inom industriellt underhåll är en förståelse av verktyg, blåkopia behandlingen och säkerhet. Rätt verktyg och förståelse för hur man använder dem kan vara avgörande för fastställande av potentiella maskiner problem. Blueprint läsning gör det möjligt för industriellt underhåll teknikern att förstå hur en viss maskin fungerar. Säkerhet är också en central aspekt av underhåll, eftersom de flesta industriella maskiner kan vara farliga. Det är vanligtvis viktigt för teknikern att upprätthålla sin egen säkerhet, liksom de som arbetar med maskinen.

Mekaniska kunskap om hur maskiner fungerar kan omfatta en förtrogenhet med begrepp som mekanisk kraftöverföring , hydraulik, rörsystem, pumpar och kompressorer. Eftersom varje rad mekaniska delar kan göra upp en bit med maskiner, industriell underhåll normalt kräver kunskap om hur maskiner fungerar i allmänhet. En förtrogenhet med ledningar och transformatorer samt grundläggande industriell elektronik möjliggör reparation av maskiner har problem med strömförsörjning. Kunskapen om svetsmetoder, såsom bågsvetsning och gassvetsning, också kan vara nödvändiga för att lösa ett mekaniskt problem.

Industriell underhållstekniker kan vara på plats arbetstagare eller kan vara privat avtal i händelse av nödvändiga underhåll. Många tillverkare av maskiner erbjuder industriellt underhåll för sina respektive produkter i form av servicetekniker. Servicetekniker anställda hos dessa företag är vanligtvis experter på maskinen tillverkats av dessa företag och är väl förtrogna med hur man rättar till eventuella problem.

inom industriellt underhåll inte innebär bara att reparera redan befintliga störningar. Förebyggande underhåll är normalt en viktig del av fältet. Som moderna industriella maskiner är dyr, är det oftast viktigt för företag att se till att underhålla sina investeringar. Förebyggande underhåll också kan bidra till att maskinerna är säkra, vilket kan bidra till att upprätthålla arbetstagarnas hälsa och användarnas utrustning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.