Vad är industriell automation?

Industriell automation är användningen av robotutrustning att slutföra tillverkningen uppgifter. I dessa tider av datorer, är industriell automation blir allt viktigare i tillverkningsprocessen eftersom datoriserade eller robotiserade maskiner klarar att hantera repetitiva uppgifter snabbt och effektivt. Maskiner som används inom industriell automation är också klarar av att fullfölja världsliga uppgifter som inte är önskvärt att arbetstagarna. Dessutom kan företaget spara pengar eftersom det inte behöver betala för dyra förmåner för denna specialverktyg. Det finns både för-och nackdelar för ett företag när det gäller industriell automation.

På den positiva sidan, med skyhöga vårdkostnader, betald ledighet, semester tid och andra kostsamma ersättningar till anställda, kan företag spara pengar med industriell automation. Även robotliknande maskiner kan en början vara mycket dyrt, leder en förlust av månadslön för arbetskraft att otroliga besparingar för företaget. Även om maskiner som används för industriell automation kan bryta ner, händer det inte ofta. Om den gör det är bara en handfull underhåll eller ingenjörer dator behövs för att hantera reparationer och få linjer i trim igen.

Dessutom många växter hyra tiotal anställda inom produktionen för olika skift och behovet av att avsluta vissa dagar. Industriell automation möjliggör dock ett företag att köra anläggningen dygnet runt, 365 dagar om året, utan att betala övertid. Detta faktum i sig kan lägga till upp till betydande besparingar.

Ett företag som anställer fyrtioåtta fabriksarbetare på tre olika skift och stänger på helgerna, till exempel, kan spara tusentals dollar med industriell automation. Detta gäller särskilt om helgarbete är nödvändigt, vilket innebär att övertidsersättning i tid och en halv måste betalas för arbete på lördagar och dubbel tid för söndag. Detta motsvarar ett ytterligare tolv timmars lön per anställd. Naturligtvis, livförsäkringar, 401K förmåner, tandvård, sjukförsäkringar, pensioner täckning och funktionshinder bidrar också till kostnader.

Industriell automation kan eliminera behovet av att alla fyrtioåtta jobb. Den robot som används för industriell automation kan bara innebära en månatlig betalning förrän den maskin betalas för, ett par tekniker för att hålla robotiserade maskiner körs och elkostnader. Tyvärr för arbetstagare kan industriell automation eliminera tusentals arbetstillfällen. Då arbetskraften minskar och levnadskostnaderna ökar, många familjer kämpar för att gå ihop eftersom deras jobb ersätts med högteknologiska maskiner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.