Vad är gummi Formsprutning?

Gummi formsprutning är en tillverkningsprocess som används för att skapa gummi delar. Denna typ av process är perfekt för att skapa små delar som kräver precision, eller delar som passar inuti andra komponenter. Gummidetaljer används allmänt i en rad mekaniska delar och maskiner. Ett gummi formspruta är normalt återfinns i ett pressmeddelande butik eller inom tillverkningsindustrin.

Den grundläggande processen som används i gummi formsprutning är ganska enkelt. En mögel skapas i metall med den exakta specifikationer och mått gummi delen. Detta mögel sätts in i en press-och ansluten till en gummi insprutningssystemet.

En press gäller tryck att hålla den övre och nedre delarna av mögel tillsammans. Gummi injiceras i formen med en stor bagge eller skruv. Den uppvärmda, är ohärdad gummi tvingas in i formen hålighet med en injektion munstycke. Extra gummi eller spill kan förekomma på grund av den erforderliga kraften och behovet att fylla formen helt. Som gummi kyler, separerar det från väggarna i formen, samtidigt som detaljer och form design. Pressen öppnas och gummi delen släpps.

Det är viktigt att notera att det inte finns några värmeelement i ett gummi formsprutning system. Gummit är uppvärmd och temperaturen kontrolleras av gummi injektion pressen. De faktiska formar sig är oftast tillverkade av rostfritt stål och är inte för att hålla värmen. Faktum är att många modeller kräver gjutform för att snabbt kyls och tvingar gummit för att bota inom ett mindre tid.

Det finns två olika typer av mögel: horisontella och vertikala. Dessa enheter har mycket gemensamt, men det finns några viktiga saker som skiljer mellan de två modellerna. I en horisontell maskin, är robotteknik ofta krävs för att flytta formen till en annan del av maskinen och kasta ut den färdiga produkten. I en vertikal maskin, den färdiga delar släppa helt enkelt till en väntande behållare. Det finns mindre gummi förlorat med varje del i ett vertikalt system, eftersom trycket i insprutningssystemet måste kämpa med gravitationskraften.

Många enheter är utformade för att omfatta tryck borstar, ejektorer, och flera formar. Dessa förbättringar kraftigt höja produktiviteten i systemet och minska beroendet av mänskliga ingrepp i tillverkningsprocessen. Att minska mängden gummi förlorat i processen är avgörande för att bibehålla låga kostnader och minimera avfall. Gummi är en naturresurs som är ganska dyrt att skaffa och bör inte slösas bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.