Vad är ett Small Wind Turbine?

likhet med väderkvarnar för länge sedan, de flesta vindkraftverk byggs för att tjäna ett helt samhälle, inte bara ett hushåll eller byggnad. Strategiskt placerade vindkraftverk gård innehåller många stora vindkraftverk monterade på höga torn. De omvandlar den kinetiska energin i vinden till elektricitet, som kan överföras till avlägsna samhällen längs elnätet. Dessa vindkraftverk är inte lämpliga för de flesta platser. Däremot kan ett litet vindkraftverk installeras ovanför ett hus, garage, eller kommersiell byggnad i nästan vilken plats som helst, och det kommer att producera energi för de boende i byggnaden.

I avlägsna platser, den energi som samlats in från ett litet vindkraftverk kan lagras i ett batteri, för senare användning. Normalt är dock en byggnad med ett vindkraftverk fortfarande är ansluten till makten företagets system. De dagar när det blåser hårt, är turbinen kommer att skörda mer energi än vad som behövs omedelbart. Den extra energi kan säljas till elbolaget. På vindstilla dagar kan byggnaden använder el från företaget.

Med en liten vindkraftverk är bra för miljön. Vanligtvis kraftbolagen generera elektricitet genom metoder som orsakar föroreningar, ibland på mycket höga nivåer. Kraften från en liten vindkraftverk genereras utan föroreningar. När hemmet eller företaget får sin energi från sina egna små vindkraftverk, krävs det inte energi som har genererats med förorenande metoder. Om vindkraftverket säljer extra el till elbolaget, ännu mindre energi kommer att behöva tas fram genom försök som skadar miljön.

När många stora vindkraftverk är samlade på ett ställe, gör de en hel del buller. Det har funnits viss oro för effekten av konstant högt ljud på områden i närheten av vindkraftverk. Ett litet vindkraftverk gör dock lite brus. De flesta gör det mindre buller än en tvättmaskin.

Villaägare planerar att installera ett litet vindkraftverk bör kontrollera den genomsnittliga vindhastigheten i de befinner sig noga innan beslut fattas. Om området har ofta starka vindar, är det en god finansiell val. I relativt vindstilla platser kommer det att ta mycket längre tid att betala för sig.

Ett litet vindkraftverk installeras normalt på sitt eget torn. Presumtiva köpare bör kontrollera lokala föreskrifter innan de beslutar att köpa. Det kan vara nödvändigt att få särskilt tillstånd att installera en hög struktur. Ingenjörer experimenterar med en typ av små vindkraftverk som kan monteras direkt på taket, men den typen är ännu inte allmänt tillgängliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.