Vad är ett Heavy Duty Sander?

En tunga Sander är ett elektriskt verktyg som tar bort material från en yta. Sanders används ofta för att släta en yta, t. ex. trä eller metall, för att förbereda den för målning. Dessa verktyg används ofta för stora jobb, men kan användas för att forma möbler också. Det finns olika typer av elektriska Sanders, och ett beslut om vilken typ använda beror vanligtvis på det material som skall slipas och själva arbetet.

Disc Sanders, en av de första av dessa verktyg som skall göras, är några av de mest kraftfulla Sanders. Dessa verktyg kan fungera för en lång tid, och är användbara för att nå udda vinklar och uppnå noggranna mätningar. Många skiva Sanders kan luta, vilket bidrar till att skapa vinklade kanter, och har en geringslikaren, som stabiliserar maskinen för att upprätthålla önskad vinkel. Ett problem med denna typ av tunga Sander är att den kan skapa oönskade runda markeringar om de används över en plats för länge.

Bält och slipmaskiner bänk är mycket starka, eftersom alla använder en motor för att flytta slipbandet med hög hastighet. Detta gör att onödig yta material som skall bringa mycket snabbt, utan skapar också en risk för att ta bort för mycket, om operatören inte är försiktig. Dessa ofta använder för tunga arbete, som kan skapa mer damm än andra Sanders, så dessa verktyg inkluderar vanligen en damm-samling påse för att hålla luften ren. Skillnaden mellan ett bälte och en bänk slipmaskin är att denna är monterad på toppen av ett bord, medan ett bälte slipmaskin används ofta för hand.

En excenterslipmaskinen erbjuder justerbar hastighet, som vanligtvis används för att ge en finish slipa , eller slutlig utjämning, till plana ytor. Det brukar har en slipning pad bifogas en kompensera med, så det kan röra sig i alla riktningar och kan fjäder, eller avtagande, kanter. Tack vare sin förmåga att anpassa sig sandning hastigheter, en bana slipmaskin kan ge aktören möjlighet att använda en långsammare hastighet över mjuka bitar av trä, eller använda en snabbare inställning på tuffare jobb. Med denna typ, är damm som ofta avlägsnas från ytan genom hål i slipningen plattan.

Palm eller pad slipmaskiner används vanligen för att lägga sista handen vid ett projekt, och är formad för att fungera bra på hörn. De är mångsidiga helt och vibrerar i ett cirkulärt mönster. Vid drift måste de flyttas i samma riktning som träfibrerna för att skydda ytan mot repor.

när du använder rätt typ av tunga slipmaskin, är det viktigt att upprätthålla arbetet säkerhet. De slipbandet kan orsaka allvarlig skada, så fysisk kontakt med huden skall undvikas. Skyddsglasögon bör användas för att skydda ögonen från flygande flisor. Andningsskydd kan behövas när arbetet skapar stora mängder av damm. Användaren ska också alltid se till att strömtillförseln är stabil innan du ansluter Sander.

För att bibehålla en tung slipmaskin ska användarna regelbundet tömma dammsamlaren och rengör ventilerna och motorn. Dessutom bör slipband eller kuddar bytas ut när de börjar bli slitna och ineffektivt. Spänningen bör kontrolleras och vid behov justeras, för att hålla tunga slipen med maximal prestanda och förebygga olyckor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.