Vad är en polyetylenfolie?

En polyetylenfolie är faktiskt en plastfilm eller plåt tillverkad av en av de vanligaste plaster. Liksom alla plaster är polyeten en petroleumprodukt. Det är en mycket stark plast som finns i artiklar från kassar till skottsäkra västar.

En polyetylenfolie mer korrekt kallas polyetenfilm när det görs med en tjocklek på cirka en tredjedel millimeter till tio millimeter. Dessa filmer är normalt genomskinlig. De kan göras ogenomskinlig med användning av tillsatser.

Tunna polyeten skivor säljs i rullar och används i många kommersiella och industriella verksamheter. Det är inte ruttnar, och den är resistent mot många kemikalier. Det kan återanvändas många gånger. Det är inte skadas av extrema väderförhållanden, vilket gör det ett bra val för många typer av utomhus.

polyetylenfolie används för många typer av väder och kan vara en permanent väder hinder på ytterväggar. Det används i bygg-och ombyggnader, i synnerhet som en fuktspärr. Det är vanligen används för att tillfälligt isolera rum och för att täcka byggnadsmaterial. Det är ofta som en målares droppe trasa. Det kan användas för att bota konkret att behålla fukt under härdningen perioden. Vissa presenningar och tält är gjorda av polyetylenfolie.

polyetylenfolie även jordbruk. Det används ofta som ett ogräs barriär i landskapsarkitektur projekt. Det kan ge väggar och tak för ett tillfälligt växthus.

Tjock polyetylenfolie är styva eller halvstyva. Den har hög draghållfasthet och jämna ytor. Den är normalt vit, men den kan produceras i olika färger. Det är ganska resistent mot nötning och miljömässiga sprickor stress. Tjock polyetylenfolie säljs i paneler i standardstorlekar. Ibland större panelerna är gjutna med dragspel veck för att göra dem lättare att transportera. De är i stor utsträckning används i byggnadsindustrin.

High blad polyetylen används för skärbrädor. Det är en stark, kemisk-resistens bänkskivan. Detta ark är också ofta används för skyltar. Vissa hög densitet plåt är två inches (5,08 cm) tjocka.

Miljövänner inte ha varit särskilt förtjust i polyetylenfolie och film. Polyeten tar århundraden att bryta ner, så det inte betraktas som ett biologiskt nedbrytbart material. Det kan återvinnas, men oftast kasseras. Problemet kan snart lösas, dock. Under 2008 en kanadensisk student fann att en typ av bakterier kan brytas ned cirka 40 procent av en uppsättning plast mängd plastpåsar, mätt i vikt, inom tre månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.