Vad är en luftkonditionering Duct?

En kanal luftkonditioneringen är en typ av rör eller tunnel som används för att distribuera luft genom en struktur. System av ledningar, som kallas kanalsystem, är en central del av en fastighets värme, ventilation och luftkonditionering (HVAC). I de flesta system är bara en uppsättning kanalsystem närvarande, som används för transport av kall luft på sommaren och uppvärmd luft på vintern, tillsammans med som luft som behövs för allmän ventilation behov. Luftkonditionering Trumman används endast med centrala luft enheter, och krävs inte för bostäder som är beroende av split-system eller ENDOKRIN luftkonditionering.

För att förstå funktionen av luftkonditionering trummor, måste en först förstå hur ett centralt luft systemet fungerar. Först drar ett system med intag galler eller lameller frisk luft från utsidan i den centrala luften enheten. Luften kyls och sedan blåses in ett luftkonditioneringssystem kanalsystem, där det delas ut till olika rum. Den svala luften in i rummen genom enheter flygterminalen installerades i slutet av varje kanal linje, vanligen i form av luftdon eller galler. Detta nätverk av kanaler som transporterar kall luft från enheten till varje rum kallas utbudet kanalsystem.

Naturligtvis, för att upprätthålla en relativt stabil lufttrycket i varje rum, måste en del luft tas bort för att ge plats för denna nya häftiga lufttillförsel. En andra uppsättning av luftkonditionering kanal, som kallas tillbaka kanalsystem, används för att transportera varmare luft från varje rum tillbaka till luftkonditionering ställ. Luften kommer in i retur rörledningar genom avgaser galler eller register i varje rum. Det reser tillbaka till enheten, där det är lättare kyls för omfördelning, eller ut till de utanför hemmet och byts ut mot frisk luft.

Luftkonditionering kanalen väljs utifrån dess storlek, form och material. Storleken på en kanal är baserat på lufttrycket i hemmet, som är den typ av VVS-utrustning som används, och kylbehovet för passagerare. Runda kanaler anses vara de mest effektiva, vilket gör att en större volym av luftrörelser per kanal, men trots detta har de sällan används. Istället byggare lita på kvadratiska eller rektangulära kanaler, som passar lättare i trånga tak och håligheter vägg. Spiral ledningar, som liknar axelröret, är den minst effektiva formen av de tre, men väljs ofta för utseende när kanalen kommer att lämnas exponerade.

Det finns tre grundläggande som används för framställning kanal luftkonditionering. Galvaniserat stål har historiskt varit den mest använda på grund av dess styrka och motståndskraft mot rost och korrosion. Fast det är fortfarande den materiella utbud är stål förknippas med höga halter av luft läckage, som kan lämna ett system obalanserad. Flexibla kanaler tillverkad av plastad wire frames används ofta på korta serier eller vid övergång punkter för att minska trycket förluster. Tyg kanaler blir allt mer populärt på grund av deras snabba installationen, även luft distribution och tilltalande utseende.

När metallen Trumman används, är det ofta isolerad för att minska buller och kondens. Isolering kan också hjälpa till att hålla trummorna från att absorbera luft i hemmet, vilket leder till ojämn temperatur nivåer och bortkastad energi. Många metall produkterna kommer med inbyggd isolering längs insidan väggar. Luftkonditionering ledningar utan inbyggt foder är ofta belagd med glasfiber eller liknande typer av isolering. Denna la kanal wrap kan vara problematisk för installation i trånga utrymmen, men eftersom det kan öka storleken på kanalen av flera inches på varje sida.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.