Vad är en keramiska plattor Cutter?

En keramiska plattor Cutter är en av flera anordningar som används för att skära eller bryta keramiska plattor för att passa varje bricka kvadrat till ett angivet område på ett golv, vägg eller bänkskiva. Strejkande, glasskärare, sågar kakel och snips är alla exempel på keramiska plattor fräsar som används varje dag av kakel installatörer. Var och en är idealisk för särskilda typer av arbeten och förhållanden, så det verktyg som används beror på situationen.

Kakel snips är vanliga för keramiska plattor som måste passa runt trånga utrymmen och /eller skäras i vinklade former. Man skulle använda denna typ av plattor kutter när ett golv bricka måste passa runt fixturer, skåp, eller rör, och små nedskärningar måste göras. Snips används genom att klippa bort små bitar av platta åt gången i en pre-som form. Endast små bitar ska skäras på en gång, för att säkerställa att plattan inte går sönder eller smulas sönder, vilket förstör formen. Kanterna bör då slipas för att jämna dem ner till den exakta formen.

En annan typ av keramiska plattor cutter är strejkande . Denna version använder ett hjul med en metall blad att göra mål en rak linje på den plattan. Efter den inledande värdering görs, kakel kan slint i halv i en rak linje. Vanliga glasskärare kan användas på samma sätt med liknande resultat. Det här alternativet fungerar bäst för kakel som kommer att regleras mot en vägg eller något annat rakt område, men måste vara mindre än en full bricka bredd. Detta alternativ är perfekt för situationer där endast ett fåtal plattor behöva sänkas.

För större jobb, såg en våt kakel kan vara det bästa keramiska plattor Cutter att använda. Detta alternativ använder en skarp diamantklinga att skära igenom plattan snabbt och effektivt, med vatten för att fånga allt damm som skapas som följd. Den kakelsåg är inte bara en precision keramiska plattor Cutter, men också den enklaste metoden för skärning brickor i en mängd olika stilar och former. Detta fungerar bäst när flera plattor behöva sänkas på en gång, vare sig i raka linjer eller i vinkel eller en annan krökt former.

För att hitta rätt keramiska plattor skärning, tala med personal på en lokal maskin-eller hem förbättring butik för att diskutera jobbet på handen och få rekommendationer för bästa saxen att använda. De flesta anställda av sådana butiker har erfarenhet av olika aspekter på konstruktion och golv installation, och bör kunna ge korrekta råd eller hänvisa en bok eller referens med korrekt information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.