Vad är en industriell golvmatta?

En industriell golvmatta har många dryga ansvar. Det lindrar trötthet i arbetstagarens ben och fötter, skyddar den underliggande betonggolv från spill och smuts, absorberar skadliga kemikalier och olja, förhindrar och sticklingar. Fabriker kan använda en industriell golvmattan vid entréer, under arbetstagare stationer, längs med hög trafik korridorer eller installera vägg till vägg golv att täcka hela utrymmet.

En industriell golvmatta är oftast tillverkad av gummi eller vinyl PVC, men det finns kanske andra lager av mattor eller dämpning. Det finns många sorter som beror på detaljerna i branschen, så att en golvmatta för en svetsare Space skulle vara mycket annorlunda än en för en stor volym förråd. Specialitet mattor är designade för praktiskt taget varje atmosfären att öka arbetstagarnas produktivitet, skydda människor från hälsorisker och ge ett lågt underhållsbehov och tålig golvbeläggning.

Det är till exempel en typ av industriell golvmatta extra bekväm att gå och stå på. Den har utrustats med kuddar som kallas "anti-trötthet" komponenter som absorbera effekten som skulle överföras till ankel och knäled. Andra typer är elektrostatisk dissipativa, vilket innebär att de motsätter sig en uppbyggnad av statisk elektricitet som vi alla vet sker med vanlig matta. Vissa material är bäst på att absorbera buller och vibrationer från stora, högljudda maskiner. Denna typ av industriell golvmatta kommer att hindra anställda från att behöva bära hörlurar eller öronproppar som en följd av högt maskiner ljud ekade av betong.

Naturligtvis, oavsett din valda industriell golvmatta är det sannolikt en klok beslut, eftersom det kommer att öka livslängden på golvet under den. Mattan är friktion stöd innebär att det fastnar och formar på ojämna underlag utan att permanent följa. Ovansidan är oftast struktur för hög dragkraft, som ett "mynt" eller "rib" design, vilket innebär att skräp faller i depressioner och inte utgör en hal fara. Men det är också nonporous, så att olja, fett, eller frätande kemikalier inte tränga in till den konkreta.

En särskild industriell golvmatta har utformats för kallare byggnader med lite isolering. Den har inbyggd värmare rullar det varma fötter och omgivande luft i kylig förhållanden. För ett svetsning företag, är en annan typ av industriell golvmatta brandhämmande utan att använda asbest, så alla som gnistor kommer inte att smälta eller bränna golvet. Vissa företag föredrar att sätta en industriell golvmattan vid ingången till sin byggnad så den fångar salt mineraler, sand och annat smuts att hålla det utanför en arbetsplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.