Vad är en ihålig Edge Blade?

En ihålig bladet är ett knivblad med en rad jämnt fördelade vertikala fördjupningar nära frontlinjen. Dessa fördjupningar medför flera fördelar med en ihålig bladet, vilket gör bladet mycket populärt i upptagen kök. Många knivar avsedda för sushi, såsom santoku knivar, är ihåliga kant blad. Alla välrenommerade kök leverans butik kommer att ett urval av dessa blad att välja mellan, och de kan även beställas direkt från kniv tillverkare.

Denna typ av kniv bör inte förväxlas med en ihålig jord blad. En ihålig grund Bladets slipning, eller iordningställda för efterbehandling, i ett mycket distinkt sätt. En ihålig kant blad kan slipas på flera olika sätt, men i samtliga fall fördjupningar mals ut längs kniven. Dessa fördjupningar är normalt polerade, så att de är släta, så att matrester inte fastnar på ojämna fläckar.

Eftersom slipning tar bort en bit av bladet, en ihålig bladet tenderar att vara tunnare, i allmänhet, än man kunde förvänta sig. Dessa fördjupningar minskar även friktionen på bladet, vilket kan vara mycket användbart för kockar som arbetar snabbt i köket. Dessutom hindrar de partiklar inte fastnar på kanten av kniv, potentiellt störa ren, även nedskärningar. Denna typ av blad kan också vara otroligt stark, vilket gör den lämplig för ett brett användningsområde i köket.

När en ihålig bladet är tillverkat av högkvalitativa material, kommer det att vara en solid och robust kniv som kan ge års användning när väl omhändertagna. Se till att aldrig sätta din knivar i diskmaskinen, och alltid torka dem torra efter tvätt så att bladet stannar i god form. Dessutom bör du använda kniv vakter för att skydda dina knivblad, liksom fingrarna på intet ont anande offer. Periodvis olja och slipa dina knivar så att de stannar i god skära form.

Du kan också se en ihålig bladet marknadsförs som en Granton blad. I alla fall, försök att fysiskt hantera en kniv, om möjligt, innan de köper den. Om kniven känns misstänksamt ljus, inte köpa den, eftersom den kan göras från billiga eller sub-par material. Se till att det känns rätt i handen, med vikten balansera på lämpligt sätt. Om en ihålig bladet känns obekväm kommer den presterar inte bra i köket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.