Vad är en fotgängare övergångsställe?

En fotgängare övergångsställe är en del av gatan som betecknas som ett övergångsställe område. En gemensam webbplats för ett övergångsställe är en korsning, där trafiken redan kan stoppas, vilket gör det lätt att rymma fotgängare som behöver ta sig över gatan. För särskilt långa gator, kan en fotgängare övergångsställe visas också i mitten av gatan så att gående kan säkert kryss i mitten av gatan. Fotgängare crosswalks finns över hela världen, i en mängd olika stilar och platser.

I många regioner, områden i trafiken lag adress fotgängare crosswalks. Till exempel kan trafik vara skyldiga att ge efter för fotgängare i crosswalks, och parkering på eller runt ett övergångsställe är begränsad så att fotgängare kan röra sig fritt och säkert se mötande bilar. Stoppa i mitten av övergångsställe kan också vara skäl för en trafik biljett. Många trafikregler även förbjuda bilar från att flytta till övergångsställe när en fotgängare är i den.

Utformningen av en fotgängare övergångsställe normalt omfattar gatuskyltar att varna föraren på att ett övergångsställe närmar sig, och tydligt markeringarna på vägen som avgränsar övergångsställe. En av de vanligaste märkningarna är ett randigt mönster, vilket är anledningen fotgängare crosswalks ibland kallas "zebra korsningar. " Den övergångsställe kan också innehålla signaler för att varna fotgängare när det är säkert att gå.

Vid korsningar kontrolleras av trafikljus, är trafikljus kopplade till indikatorer som används av fotgängare som talar om dem när de kan och inte kan passera. Dessa signaler är oftast visuella och auditiva så att blinda veta när det är säkert att korsa gatan, och de kan innehålla symboler eller skrift, ofta skiftande färger samt att göra det ännu lättare för människor att läsa signaler. En fotgängare övergångsställe också krävs enligt lag i många regioner för att vara anpassat för rullstolsanvändare, vilket innebär att trottoarkanter skall luta där trottoaren gränssnitt övergångsställe så att människor som använder rullstol kan lätt komma in på övergångsställe.

I områden med tung trafik eller ofta konflikter mellan fotgängare och förare, en fotgängare övergångsställe kan tas bort och ersättas med en gångtunnel eller överfart, som tillåter fotgängare att korsa gatan utan att störa trafikflödet. Denna teknik är ofta gynnas i livliga städer där fotgängare kan äventyras av vårdslös eller lättsinnig förare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.