Vad är en flytande Wind Turbine?

Det är en fågel, det är ett plan, det är . . . en flytande vindkraftverk? Som USA söker sig till grönare energi, får en att se mer av dessa kraftproduktionssektorn väderkvarnar som är upphängd i luften.

Den flytande vindkraftverk fungerar utan ett torn. Vissa driva i luften, ungefär som en helikopter-den tjudra skicka el till marken. En tjuder är den linje av material som ansluter luft apparaten till marken, ungefär som strängen på en drake. Väderkvarnar kan vara så hög som 15. 000 till 30. 000 fot (4. 572 till 9. 144 meter) i luften för att fånga snabba jetströmmar av vind. Medan vissa av dessa flygande maskiner är kite-liknande eller avbrytas som en helikopter, andra liknar flytande vass.

Medan privata företag racing till perfekta tekniken för flytande vindkraftverk, kan de enheter som ännu inte används i den offentliga sektorn. En ocean-baserad apparat som utvecklats av StatoilHydro ASA har planer på att lansera under 2009 och skulle vara det första att göra detta, enligt Associated Press. Det brittiska företaget Blue H också gör anspråk på att en kommande station.

Under tiden, säger Sky Windpower Corporation, som gör en helikopter-liknande anordning, deras produkt skulle kunna vara det billigaste sättet att utnyttja energin än. De tout sina skapelser som helt kan tillgodose världens energibehov på ett sätt som är jorden-vänlig och inte kräver en banbrytande vetenskapliga upptäckter eller dyra material.

Hemligheten till flytande vindkraftverk är kraften i högt belägna vindar. Eftersom flytande vindkraftverk bor på mycket högre höjder än deras icke-flytande motsvarigheter, kan de utnyttja energi i samma hög höjd vindar som till exempel hastighet flygplan tillsammans. Genom kärnklyvning, en flytande vindkraftverk gjorts med starkt men lätt material kan utnyttja denna befogenhet genom kärnklyvning. Kärnklyvning uppstår när en massiv atomens kärna är uppdelad i mindre kärnor, vilket frigör energi i processen.

Den globala konkurrensen har framkommit i det flytande vindkraftverk område. Sky Windpower beskriver en energi som skulle kosta mindre än $ 0,02 amerikanska dollar (USD) en kilowattimme.

Magenn, ett kanadensiskt företag tävlar för att fullända den flytande vindkraftverk, har utvecklat en "Mars" anordning som roterar horisontellt svar på vinden. Helium skjuts MARS, och energi kan antingen användas omedelbart då de levereras till marken, eller kan lagras i ett rutmönster.

Motståndarna till denna teknik citera dåligt väder och konkurrerande flygplan på himlen som downfalls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.