Vad är en excenterslipmaskinen?

Finishing arbeta med projekt trä snickeri har kommit en lång väg sedan dagarna i handen slipning med sandpapper. för större, platta yta projekt, ett bälte slipmaskin-ett drivna enheter som flyttar ett sandpapper bälte i hög hastighet i en riktning-göra underverk för att avlägsna större mängder material. Men efter att ha använt ett bälte slipmaskin, blir handen sandning nödvändigt att ta bort repor från sandpapper. Om du vill ta bort mindre material och släta ut platt tjänster utan att använda just dina händer och sandpapper, prova en excenterslipmaskinen.

En excenterslipmaskinen är en handhållen-enhet-antingen med batteri eller genom att ansluta till ett vägguttag-som tar bort mindre material än ett bälte slipmaskin, vilket möjliggör en jämnare yta. Dessutom hindrar den unika förflyttning av en excenterslipmaskinen repor: slipning ytan rör sig i en cirkel, men samtidigt rör sig i en elliptisk rörelse för att säkerställa att kornen av sandpapper aldrig passera samma avsnitt av trä två gånger. Detta ger excenterslipmaskinen ett ben upp på regelbunden bana Sanders, som får passera samma avsnitt av trä två gånger, vilket leder till repor.

För borttagning av färg från möbler eller gjutning, eller rengöring en yta mellan lager av yta, fungerar excenterslipmaskinen mycket bra. Det tar bort bara tillräckligt med material för att utföra jobbet utan att gräva för djupt in i skogen. Den excenterslipmaskinen fungerar även bra på ledad projekt-med två plana träbitar möte på en nittio graders vinkel-att undanröja alla sömmar eller ojämna ytor. För krökta ytor, kan en skiva slipmaskin vara ett bättre alternativ, även om en excenterslipmaskinen kan vara lämpligt att utföra mindre uppgifter på böjda projekt.

När du beställer en excenterslipmaskinen, vara beredd att spendera mellan $ 50-200, beroende på dina specifika behov. Många slumpmässiga omloppsbana Sanders komma med system för stoftavskiljning, som avtar damm som skapats av maskinen så den inte hamnar i dina ögon, näsa och mun. Vissa damm skapas av excenterslipmaskinen kan vara skadligt och tom giftiga, så en damm minskning system är oftast en god investering. Många slumpmässiga omloppsbana Sanders komma med extra utsläppsminskning system, men de kan kosta mer än slipmaskiner utan alternativ damm rabatt. Några slumpmässiga omloppsbana Sanders ännu kan du ansluta en shop-VAC till det fungera som ett billigare alternativ till en inbyggd damm minskning system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.