Vad är en elektromagnetisk spole?

En elektromagnetisk spole är en anordning som består av två skilda delar: en dirigent och en kärna. Ledaren är oftast tillverkad av solid koppartråd som är lindade kring en fast metall kärna. Varje gång tråden loopas runt kärnan, kallas det en sväng. Flera vänder sig anses vara en spole.

Den vanligaste användningen av en elektromagnetisk spole är att en induktans som lagrar energi i dess magnetfält. Anses vara en passiv elektrisk komponent, har en induktor ingen vinst och kan inte styra riktat flöde av energi. Det sätt en induktor selar energi är av elektrisk ström som går genom dess kropp.

Denna reaktion beror på Faradays lag induktion, där det anges att "den inducerade elektromotorisk kraft eller EMF inom en sluten krets är lika med hastigheten av förändring av den magnetiska flödestätheten genom kretsen. " Som en av de grundläggande komponenterna i elektronik, induktorer dröjsmål och omforma växelströmskretsar. Den magnetiska energi i en elektromagnetisk spole är beräknade i henries , uppkallad efter Joseph Henry, en amerikansk uppfinnare.

För att fungera inom en krets, elektromagnetiska spolar måste ha terminaler som ansluts till kabeln. Dessa terminaler kallas kranar . Kranar är i regel antingen överdragna av lack eller insvept i en form av isoleringstejp. Detta bidrar till att el från att fly den elektromagnetiska spolen och som dessutom erbjuder dem på plats. Den elektromagnetiska spolen med kranar vid varje ände kallas en slingrande .

När två elektromagnetiska spolar placeras tillsammans, kallas det en transformator . Detta ger en möjlighet att överföra energi mellan två elektriska kretsar genom magnetisk återkoppling. I huvudsak kan elektricitet överföras från krets till krets utan användning av rörliga delar. När ett tredje elektromagnetisk spole placeras i närhet till transformatorn, energi ytterligare överföras. Denna tredje spole kallas en tickler spole .

En av de vanligaste användningsområdena för elektromagnetiska spolar utanför induktorer och transformatorer är magnetisk pickup i musikinstrument som elektriska gitarrer. Små kärnor med permanent magnetism är förpackade i ett par tusen varv fin koppartråd. Metall strängar med liten magnetism är vibrerade nära rullar skapa magnetiskt flöde som i sin tur skapar en växelström genom tråden. Denna signal transporteras genom en kabel och förstärks i en högtalare enhet eller registreras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.