Vad är en Ultraviolet Sterilizer?

ultraviolett autoklav är en anordning som används för att upprätthålla vattenkvaliteten i akvarium, dammar, och andra miljöer vattenbruk. Ultraviolett autoklaver är i allmänhet utformade för att användas tillsammans med ett filtreringssystem och ett underhåll regim som kommer att hålla de allmänna villkoren så friska som möjligt. Ett antal företag tillverkar dessa produkter, och de finns till försäljning på handlare som tillhandahåller förnödenheter för amatörer och yrkesverksamma vattenbruk. De kan även beställas direkt via vissa tillverkare.

I ett system utrustat med en ultraviolett autoklav är vatten leds genom autoklav i jämn takt. När vattnet går igenom är det bombarderade med ultraviolett strålning, som dödar mikroorganismer i vattnet som bakterier, alger och protozoer. Då är det renade vattnet släpps tillbaka ut i akvariet eller liknande miljö.

Det vatten som kommer in i autoklav vanligen filtreras. Filtrering utför flera mål. För det första, håller den fisk och andra invånare i vatten upp ur vattnet är avsett att gå igenom UV autoklav, så att de inte utsätts för strålning. För det andra, tar bort det orenheter från vattnet, desto tydligare vattnet som passerar genom autoklav, desto effektivare UV autoklav kommer att vara zappa oönskade mikroorganismer.

Man kan justera flödet för viss miljö efter behov. En ultraviolett autoklav kan också användas för att rensa luften som passerar genom en bubbelflaskan, så att mikroorganismer inte liftar på vattnet som används för att syresätta miljön. Medan det ultravioletta sterilisatorn inte att vara helt effektiv i varje enskilt fall, kan det minska radikalt mikroorganismen befolkningen och hålla en miljö ren. Detta är användbart i allmänhet och kan vara mycket användbart när en sjukdom rör sig genom vattnet.

Sterilisatorer inte kan hantera mikroorganismer som lever i eller på invånarna i vattnet. Om sjukdom inträffar, kan det vara nödvändigt att isolera smittade personer så att de inte kan passera sjukdomen vidare till andra, och att medicinera dem att döda smittämnet. UV autoklaver kan heller inte kompensera för orena förhållanden, om miljön inte är ett felaktigt sätt, kan det bli ett paradis för bakterier även med en ultraviolett autoklav. Det är också viktigt att göra justeringar för miljön för att tillgodose behoven av särskilda invånare, som vissa fiskar kan kräva olika näringsämnen, olika pH-balans, och så vidare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.