Vad är en Träbearbetning svarv?

Bland de otaliga verktyg för att skapa dekorativa eller funktionella produkter är ett verktyg som kallas en svarv , som snurrar material på en kontrollerad hastighet så att en latheworker kan trycka på ett vasst verktyg mot det material att forma det . En woodworking svarv är en svarv särskilt utformade för att hantera olika typer av trä, i motsats till en metall svarv som hanterar enbart metall, eller en glassworking svarv, som fungerar på ett helt annat sätt än andra typer av svarvar. Den träbearbetande svarv är den äldsta typen av svarv, förmodligen ända till gamla Egypten-i ett icke-motoriserade version, naturligtvis.

woodworking svarv är ett unikt träbearbetning verktyg eftersom till skillnad från många andra träbearbetning processer, snurrar trä medan verktyget fortfarande mestadels stillastående. Den träbearbetande svarv kan komma i en mängd olika stilar och storlekar, men de flesta svarvar är antingen mindre bord svarvar, eller större fristående svarvar med sina egna ben som kan skruvas fast i golvet. En träbit är ansluten till en roterande spindel på buffertbalk av svarv, och säkrade i den andra änden till en dubbdockan eller stränghållare. Den roterande spindel i woodworking svarv sedan sätts antingen av en motor eller av en icke-motoriserade fotpedal, som sedan i sin tur roterar trästycke.

Ett verktyg resten är ansluten till basen-eller säng-av svarv och löper parallellt med spinning trä. Verktyget Resten ger användaren en fast, jämn yta där de kan placera en handhållen mejsel eller andra skärande verktyg. Detta verktyg vila förhindrar skärverktyget från att röra sig för mycket eller hoppa ut ur woodworker hand, vilket ger stabilitet och korrekt nedskärningar. Holding sandpapper för att de fortfarande spinning träbit är inte ovanligt och gör att woodworker att ta bort skräp och oavslutade kanter från nedskärningar. Denna teknik kan vara farligt och bör reserveras för sjukvårdspersonal.

I allmänhet finns det två typer av träbearbetningsmaskiner svarvning: Fronten svarvning och spindel svarvning. Spindel vrida innebär att en lång träbit mellan två spindlar på spindeldockans och dubbdockan, som nämnts ovan. Slutresultatet är lång och tubulär, som ett bordsben. Frontplatta vrida innebär fastställande av trä till en fronten, som sedan är ansluten till en spindel på buffertbalk av trä svarv, som gör det möjligt woodworker att skapa en produkt som är kortare och bredare än spindel-vände trä. Trä skålar är ofta fronten vände.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.