Vad är en Straw Bale Building?

Straw bal byggnad är en form av konstruktion i vilken den förste byggnadsmaterial är halm balar. Det finns ett antal olika stilar och metoder för denna typ av konstruktion som praktiseras i flera regioner i världen. Även halm bal konstruktion har uråldriga rötter, människor i den moderna världen är främst intresserade av denna form av byggande som ett miljövänligt alternativ till traditionella byggtekniker.

I bärande halm bal byggnader, är halm balar utformad att bära tyngden av byggnaden. Klassiskt är de förstärkta med armeringsjärn som läggs in i en stiftelse. Denna typ av konstruktion är inte tillåten i alla områden, på grund av oro för sin integritet, även lastbärande halm bal strukturer tycks hålla upp mycket väl med tiden. Som ett alternativ, en del människor använder en icke-bärande teknik, där stöd från struktur ges av tjänster och balkar, med halm balar att fylla i väggarna.

Ett antal typer av halm kan användas, så länge de är torra och tätt balas. När alla i balarna är på plats kan strukturen vara täckt av lera, Adobe och andra gips, försluta halm balar i. Några andningsförmåga uppmuntras, så att halm balar kan inte mögel och röta. VVS och elektriska kablar kan köras under golv, eller för att byggas in i väggarna, beroende på smak och rådande byggnormer och takmaterial kan innehålla plåt, halmtak, och kakel.

Denna typ av Byggnaden är touted ofta som ett miljövänligt byggteknik. Halm är en utmärkt isolator, vilket kan minska energikostnader kraftigt och det är också en helt förnybara byggmaterial. När plåstret är tillverkad av material som finns på jorden, och återanvända eller regenererade material används som fönster, dörrar, tak, golv, och så vidare, kan byggnadens miljöpåverkan bli betydligt minimeras.

halm bal konstruktion är särskilt väl lämpad för varma klimat som de hittade i öknen. De tjocka väggarna kommer att hålla det inre av strukturen sval under dagen, och bevara värme under kyliga nätter, håller temperaturen relativt stabil. Den torra, varma klimatet kommer också att förhindra skador på väggar i byggnaden. I våta, fuktiga klimat, kräver en halm bal byggnad mycket mer underhåll, och det är kanske inte överhuvudtaget i vissa regioner i världen.

Människor som är intresserade av halm bal byggnad kan ta workshops där de får en chans att delta i byggandet av halm bal strukturer, och de kan också erbjuda att vara värd för en workshop på egen mark.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.