Vad är en Mekanisk bussning?

En mekanisk bussningen är en ärm-formad foder utnyttjas för att minska friktion och slitage mellan mekaniska delar eller att begränsa eller begränsa rörelse av delarna. Ibland kallas glidlager, är mekaniska bussningar används för att linje ett hål i en stillastående del av en mekanism och är effektiva för att sprida friktion och slitage på ytan av bussningen i stället för att leda den till en plats.

Den mest grundläggande delarna av bussningen mekanik består av en roterande stång eller axel som löper genom ett hål som är kantad med en mekanisk bussning. Staven är således kunna rotera inne i mekaniska bussningen med bussningen befria spö av friktion och slitage som genereras av rotation.

I en förbränningsmotor är vevaxeln ett exempel på typiska smord rullande mekanisk bussning /glidlager. De kolvstänger är anslutna till den roterande vevaxeln med rotation av vevaxeln skjuta kolvstänger upp och ner. Den anslutande punkten på stål kolvstången och polerat stål axeln är ett hål i staven som är kantad med bussning. Denna särskilda mekaniska bussningen blir ett stöd från den smörjande effekten av motorolja i splittras friktionen av den roterande axeln.

Ett exempel på en osmord mekanisk bussning skulle vara det som används i genom-skrovet av propelleraxeln på en båt med en inombordsmotor. Propelleraxeln går från överföring, genom ett hål i skrovet och i vattnet. Detta hål eller inredning är fodrad med ett rostskyddande, polymera eller brons med som förlorar friktion och minskar slitaget på både skrov och axeln. Dessutom är det passande för att förhindra att vatten kommer in i båten.

Babbitt metall, som brukar kallas vit metall och plast används betydligt oftare än något annat material vid tillverkning av mekaniska bussningar eftersom av deras effektivitet för att minska friktionen samt deras låga vikt och relativt låg kostnad. Andra material som används i vanliga mekaniska bussningen innehålla aluminium, gummi, brons, kol och olika keramik.

En mekanisk bussning eller glidlager ska inte förväxlas med en vanlig lager. En regelbunden med är oftast byggda av mer hållbart material är mindre benägna att smörjas i motsats till införandet av smörjning och är ofta en rörlig del i sig, som i fallet med ett kullager.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.