Vad är en Dränkbar pump?

En dränkbar pump är en pump som kan placeras under vattnet och fortfarande utför sitt avsedda ändamål. Vissa pumpar kan vara utformad för att fungera och samtidigt vara helt under vatten, medan andra kan vara nedsänkt i vatten eller placeras i ett torrt område. Det är viktigt att förstå vilken typ av pump du sysslar med så att ingen skada uppkommer när den används.

Dränkbar pump typer är sumpen pumpar och pumpar avloppsvatten. Det är denna typ som de flesta privatkunder kommer att vara mest bekant. Däremot kan den dränkbara pumpen användas i en rad andra tillämpningar samt sådana och pumpar, pumpar fontän och borrhål pumpar.

Dränkbara pumpar arbete genom att skydda deras motorer från den vätska som pumpas. Vanligtvis är motorerna placeras i en vattentät fack fyllda med olja. De flesta motorer som används i dränkbara pumpar är elektriska, antingen körs på växelström eller likström.

Fördelarna med en dränkbar pump är många. För det första har den fördelen av att vara själv-grundmålas eftersom ämnet är pumpning, vanligtvis vatten, finns där vid pumpen själv. Dessutom kan den dränkbara pumpen faktiskt har att göra mindre arbete än en vanlig pump bara för att det ligger närmare den vätska som pumpas.

Det finns vissa nackdelar med dränkbara pumpar också. Det finns en chans pumpen blir anfrätt och förlora sin sälar, så att vätskan tränga in i motorhuset och orsakar betydande skada på enheten. Också, eftersom dessa pumpar är under vatten en stor del av sitt liv, komma åt pumpen för reparation kan vara svårt.

I hemmet använder de flesta av dessa problem något minskat. En dränkbar pump i ett hem får inte vara under vatten större delen av tiden. Om det är, kan det inte vara helt under vatten. Trots detta bör pumpen fortfarande lätt att komma åt.

När du väljer ett dränkbara pumpar för hemmabruk, många anpassade för specifika uppgifter. Vissa kan vara bättre på att hantera fasta partiklar och skulle därför vara bra avloppsvatten pumpar. Andra vanliga sump pumpar kan vara helt enkelt lämpade för avlägsna vatten från oönskade områden, såsom översvämmade källare.

Kostnaden för en dränkbar pump kan variera beroende på användning och storlek. De flesta bostäder dränkbara pumpar som används för avloppsvatten eller pumpning av vatten kommer att börja på ungefär $ 100 US dollar (USD) och kan springa så mycket som $ 400 USD eller mer. Kommersiella pumpar i allmänhet kosta betydligt mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.