Vad är en Diamond sågblad?

En diamant sågklingan är ett verktyg som används för kapning och slipning mycket hårt, tätt material. Dessa blad används ofta i murverk applikationer, och används för att skära tegel, block, betong och sten. De har en rund form som gör att bladet att rotera mycket snabbt, och finns i en mängd olika storlekar och kvalitet. En diamant sågklingan kan användas rivning sågar, betongsågar, eller något annat elverktyg som används för kapning av hårda material.

De flesta sågblad är konstruerade för antingen våt eller torr skärning. Under en blöt bitar, är vatten som tillhandahålls genom en mekanism i såg sig, eller kan sprutas från en extern källa. Den fukt hjälper till att hålla sågklingan från överhettning alltså förlänga livslängden på bladet och såg. Våtkapning också hjälper till att hålla skadliga damm under kontroll när du arbetar med murade eller sten. När du gör en torr klippa, se till att bära en dammfiltermask och ta täta pauser så att bladet svalna.

Diamantklingor bestå av en solid kärna av stål omgiven av en cirkulär mönster att skära tänder. Den skärande tänder är gjorda av diamant kristaller och metall pulver som pressas samman vid höga temperaturer. För att göra en diamant sågklinga, är tänderna svetsade på den kärna av stål. De kan också anslutas till kärnan med galvanisering tekniker för att skapa en mer säker anslutning.

När man väljer en diamant sågklingan är det viktigt att förstå begreppet obligationer . Bond syftar på hur hård eller mjuk tänderna på sågen är, och bestäms av förhållandet mellan diamanter och metall damm som används vid tillverkningen. En hård-obligation kniven slits mycket långsamt, och bör användas för kapning mjukare material som tegel eller kalksten. Soft-bundna knivarna nöts snabbare, och är bäst används för kapning av mycket täta eller hårda material. På en mjuk-obligation blad kommer det slitna diamant kristaller falla bort snabbare och utsätter färska diamanter som kan skära i hårda sten eller murverk.

De som vill köpa en diamant sågklinga bör överväga kostnaden för bladet samt diamant innehållet. Blad med hög diamant innehåll kommer att kosta mer i förskott, men kommer också att hålla längre och kan vara mer kostnadseffektivt med tiden. Många byggvaruhus hyra här bladen tillsammans med gas-och eldrivna sågar. Bladet mäts före och efter varje användning och hyresgäster debiteras baseras på mängden blad som användes för deras projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.