Vad är en Dead Man’s Switch?

En död mans switch är en säkerhetsfunktion integreras i många maskiner som arbetar för att stänga av maskinen om operatören upplevelser ett problem. Som namnet antyder kommer en död mans byta tur en maskin bort även om aktören dör, men sådana produkter kommer också att stänga av motorn om operatören blir arbetsoförmögen. I många fall kan sådana växlar funktion när operatören trakasseras eller utsättas för störningar, som kan vara fallet med en tågoperatören trakasseras av passagerarna.

Det finns ett antal olika typer av död mans switch, men alla av dem kräver någon form av bidrag från operatören. När operatören slutar att interagera med den dödes strömbrytare, är en signal att skära motorn, därigenom vrida maskinen och bromsar, om tillämpligt. Även om inte en idealisk felsäkra Denna åtgärd kan förebygga dödsfall och skador på egendom.

I en klassisk version av den dödes switch, är övergången ligger på en spak eller bar som den operativa verksamheten ska ständig kontakt med. På en gräsklippare, till exempel, måste användare hålla i handtaget på gräsklipparen i position för att hålla motorn på. En död mans switch kan också vara en knapp eller pedal som måste hållas nere för att hålla maskinen slås på, och vissa avancerade system använder touch-sensorer som är beroende av mycket lätta trycket av händer eller fötter.

Död mans switchar kan hittas på en mängd olika maskiner, bland annat tåg, traktorer, båtar och tung lyftutrustning. De kan också hittas på maskiner avsedda för personligt bruk, såsom löpband och motorbåtar. En vanlig form av död mans slår på vissa enheter är en viktig tjuder, som drar ut nyckeln i tändningen om användaren faller av eller sjunker tillbaka, styckning av strömmen.

Du kan också höra en död mans byta kallat en kill-switch, är död man hantera, dödes broms eller dödes kontroll. När det gäller en maskin som används för att transportera stora mängder människor eller gods, en död mans byta vanligen i samband med en färdskrivare, för att i händelse av en olycka kan utredare avgöra om den dödes byta arbetat vilket den borde ha.

En oväntad bonus på den dödes switch är att det kan göra maskinen mycket svårt att stjäla, med undantag av erfarna operatörer. Sådana växlar ofta subtila eller förvirrande att använda för människor som inte har tränat på en viss maskin, och som ett resultat av detta kan tjuvar finna det svårt eller omöjligt att starta maskinen för att stjäla den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.