Vad är en Cooling Degree dag?

En kyla viss dag (CDD), även känd som kylning graddagar, är en formel som mäter hur varmt det har varit i förhållande till en bas temperatur under en 24 timmars period. Ju fler kylning mätning grad dag, desto mer luftkonditioneringen sannolikt är igång. Liknande koncept är att graddagar. Den största skillnaden är naturligtvis är att med graddagar ugnen är enheten förväntas fungera ytterligare tid.

sätt att ta reda på kylning antalet graden dag är att använda den höga temperaturen och tillsätt den till låg temperatur för den aktuella dagen. den siffran divideras sedan med två. Till exempel skulle, om den stora en dag är 90 grader Fahrenheit (32 grader) och den låga är 65 Fahrenheit (18 grader), den genomsnittliga temperaturen 77,5 Fahrenheit (25 grader). Detta genomsnitt Fahrenheit temperatur skulle då dras av från 65 Fahrenheit (18 grader). Även om det är möjligt att beräkna en kyla examen dagen från alla temperaturer var detta en valts som en bekväm mitten. Resultatet skulle bli 12,5 kylning graddagar för just den dagen.

Men det finns andra villkor som kan göra ett arbete luftkonditioneringen hårdare vissa dagar. Det är omöjligt att säga säkert vad kylning grad dagen mätning kan innebära utan att notera dessa andra omständigheter. Faktorer som värme index, som omfattar inte bara temperatur utan fukt, när ugnen är på, om termostaten är programmerbara och en familjs individuella preferenser för en viss temperatur alla spelar en roll. Det viktiga att komma ihåg är att en nedkylning viss siffra är endast en riktlinje för att planera för energiförbrukning.

Men för dem som har varit i ett hem för ett tag och är väl förtrogna med sina andelar luftkonditionering, en svalkande viss dag nummer kan ge jämförelsematerial siffra som att förutsäga energiförbrukning. Detta gäller särskilt för de familjer vars vanor eller situationer bibehålles under större delen av de varmare månaderna. Medan det kan vara möjligt att göra detta genom att titta på höga och låga temperaturer ger denna formel en lätt baslinjen och är ganska enkel att komma ihåg.

Detta kan vara särskilt viktigt för människor som vill se till att de är budgetering tillräckligt med pengar varje månad för att nästa månads elräkning. Många gånger kan elräkningar fluktuera vilt under varmare månader som några månader kommer att vara hetare än andra. Att hålla reda på kylning graddagar bör hjälpa dem som vill ha en mer exakt mått på vad de står inför.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.