Vad är en Commercial ståldörr?

En kommersiell stål dörr är en dörr av metall som tål ofta hårt bruk och samtidigt hålla en byggnad säkert i många år. Dessa dörrar används i kommersiella inställningar, inklusive skolor, industribyggnader och lagring. Ståldörrar hänger i stålramar, som kan ge ett bättre stöd och trygghet än en träram. Termen "ihåliga metall dörr" är vanligt förekommande att hänvisa till en stål kommersiell dörr för att hjälpa skilja en svängande dörr från ett överliggande roll-up ståldörr.

Även ståldörrar kan användas på insidan av strukturer, de är nästan alltid det bästa valet för utomhus applikationer. En kommersiell ståldörr är en av de starkaste och mest hållbara alternativen för att säkra en byggnad, och är mycket motståndskraftigt mot regn och extrema temperaturer. Till skillnad från trä dörrar, kommer ihåliga metall dörrar krymper eller röta när de utsätts för de faktorer, och de erbjuder en högre grad av isolering än de flesta trä dörrar är kapabla till.

Byggandet av en kommersiell ståldörr börjar med att välja en kärna. Standard kärnor är gjorda av hålig-kartong som behandlats med en hartsartade förstärkning agent. För ytterligare isolering, kan polystyren eller polyuretan kärnor också användas. Om dörren ska vara brand-uppskattat, ett mineral fiberkärna används, som kan motstå flammor och höga temperaturer upp till tre timmar.

Nästa, ett stål huden sträcker sig över sidorna av kärnan, med ytterligare bitar svetsade längs kanterna. Huden kan göras av galvaniserat stål, som är motståndskraftig mot rost och korrosion, eller kallvalsat stål, som är bättre för invändig. Dessa plattor finns i olika mätare, i allmänhet 20 till 14, och den nedre mätstickan, desto starkare dörren kommer att bli. Innan en kommersiell ståldörr levereras, kommer ofta att bli prepped att få gångjärn, lås, och andra dörrkomponenter. För många arbetstillfällen, kommer varje dörr också vara numrerade enligt projektets dokument, vilket gör det enkelt för installatörer att fastställa platsen för varje enhet.

En grundläggande kommersiell ståldörr är flush, vilket innebär att den är slät på båda sidor med inga fönster eller öppningar. På trapphus och andra vägar för resor, ett litet fönster, eller lite, läggas att tillåta användare att se igenom innan du öppnar dörren. På vissa dörrar är en lamell till att hjälpa till med ventilation, speciellt i rum med stora bitar av mekanisk eller industriell utrustning. Vissa specialitet alternativen finns präglat panel mönster på framsidan av dörren, eller präglat träfibrerna konsistens, som ger utseendet på en trä dörr och hållfastheten hos en metall dörr inom en enhet.

Vissa ståldörrar finns med specialitet funktioner för att tillgodose behoven hos vissa kommersiella användare. På sjukhus och industriella utrymmen där buller är ett problem, ihålig metall dörrar kan utrustas med akustisk hylsor, vilket blockerar ljudöverföring. För militär och organisationer polisen, kula resistenta dörrar finns. Dessa dörrar har specialstål-stelnade kanaler och finns i olika konstellationer för att stoppa nästan alla typer av kula. Slutligen, bly-fodrade kärnor används ofta av medicinska eller forskning anläggningar som har x-ray eller MRI-maskiner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.