Vad är en Chisel Ground Blade?

stämjärn marken Bladet är ett blad som bara vass på ena sidan, att skapa en klassisk mejsel-liknande form i tvärsnitt. Ett antal skarpa verktyg är tillverkade med en mejsel mala, eftersom det är lätt att åstadkomma och relativt enkla att sköta. Precis som i fallet med någon typ av mal, det finns fördelar och nackdelar med en mejsel marken blad som bör beaktas innan de köper en, antingen i form av en yxa, kökskniv eller blad vapen.

I alla diskussioner om kantade eller blad verktyg, "mala" avser en första serie nedskärningar efter det att verktyget har smitts. Dessa nedskärningar bestämma formen på bladet och ytterligare förfining skärper bladet för att göra det användbart. En kniv är oftast bara marken en gång, även om det kan slipas många gånger under loppet av sin livstid. Vård av ett blad och ser till att den förblir skarpa och användbara.

När en mejsel marken blad produceras, är en sida av bladet vänster helt tomt, medan den andra mals ner för att göra en skarp kil. Eftersom kniven är vass, är burr eller överflödig metall helt enkelt rakat av från andra sidan. Den enkla designen gör ett stämjärn marken blad extremt lätt att producera, och många massproducerade knivar utnyttja denna grind för effektivitet. Japan, särskilt tillverkar många olika mejsel marken blad, inklusive klassiska vapen och kockknivar.

En av de främsta fördelarna med en mejsel grund blad är att det tenderar att vara extremt vass, sedan i framkanten av den blad har en vinkel, i stället för två. Gör dock tunnare blad också kanten mer sköra och känsliga för flisning och skador, särskilt om den behandlas dåligt. Dessutom tenderar kniven för att dra i en eller andra hållet, beroende på vilken sida det mals på. Detta kan vara irriterande när folk försöker att göra ännu, rena linjer.

I slutändan endast arbeta med ett blad kommer att avgöra om det är rätt för dig. Vissa kockar, till exempel föredra stämjärn marken knivar, medan andra inte tål dem. Särskilt när det gäller en uppsättning bra köksknivar är det bäst att köpa knivar en at en tid för att se till att du får den perfekta kniv för your behov. Om du inte är säker på mejsel marken blad, se om du kan låna en, eller köpa en billig modell så att du kan testa stil innan du förbinder dig att en hög kvalitet version.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.