Vad är en Arkitekt Designer?

primära uppgift en arkitekt designer är att utforma och övervaka uppförandet av byggnader och anläggningar. Hus, kyrkor, sjukhus, skolor och nästan alla andra byggnader var ursprungligen ritades av en arkitekt designer. Denna person kan arbeta på att utveckla vissa typer av byggnader, såsom hem, eller olika typer på ett projekt från fall till fall.

När arkitekten designer kommer upp med en design för en ny byggnad, drar han dem i ett plan, eller utkast, använda sin kompetens och ritverktyg. Innan användning av datorer, som används arkitekter stora pappersark, torg, linjaler, kompasser och ritbord att dra sina konstruktioner. Idag, arkitekt formgivare har ett brett utbud av teckning eller redaktionella programvaror att välja mellan. Dessa program inte bara göra ritning snabbare och enklare, men tillåter arkitekten att göra ändringar i design med bara ett musklick.

när planerna är klara, passerar arkitekten designer dem med till en entreprenör eller olika besättningar konstruktion. Han kan också vara starkt engagerad i arbetet med att uppföra byggnaden för att säkerställa att planerna följs exakt eller för att hantera eventuella problem med konstruktionen som kan uppstå.

Ritning planer för varje ny byggnad krävs att arkitekten designern att överväga flera saker. Funktionen av byggnaden är en primär fråga att träna. Funktion syftar på hur byggnaden kommer att användas, och arkitektens ansvar är att utforma en struktur som tillgodoser detta ändamål. Till exempel kommer ett sjukhus kräver breda korridorer för rullstolar, sjuksköterskor och räddningspersonalen att passera. Det kommer också att kräva ett tillräckligt antal små rum för att tjäna som patient sovrum samt större rum för kirurgiska och andra förfaranden.

Säkerheten i en byggnad är en annan viktig faktor att beakta för arkitekten designer. Nödutgångar skall vägas in, liksom aspekter som att byggnaden är strukturellt ljud. Valv och tak kupolen kan se lockande, men om konstruktion inte det stöd de får bygga falla in på sig själv under vissa villkor. I själva verket gett efter en populär sport arena gång under tyngden av endast en fot (30. 5 cm) av snö på grund av felaktig tillämpning av den ursprungliga designen. En av de värsta saker för en arkitekt karriär är att en av hans design att visa sig vara farliga.

utbildning som erhålls genom en arkitekt kan variera från person till person. Vissa är utbildade ingenjörer med en fyra år gradens eller högre i bagaget. Andra kan enbart fokusera på de fysiska aspekterna av en byggnads utformning och arbeta tillsammans med ett mer strukturellt benägen ingenjör för att säkerställa säkerhet och stabilitet. En arkitekt designer kan också egenföretagare med någon utbildningsnivå föredras av den enskilde, så länge som alla statliga tillstånd har erhållits vid behov och han har de kunskaper som krävs för att utforma säkra och attraktiva strukturer.

Dessutom finns det underkategorier arkitektonisk formgivning som man kan delta i. Ett exempel är landskapsarkitekt designern som ritar planer för landskapsplanering av en byggnad eller hem. Det kan innefatta placering och installationsanvisningar för växter, gräs, fontäner och andra dekorativa föremål som statyer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.