Vad är avstigning Window-koden?

En utgång fönstret är ett som är tillräckligt stor för att tillåta att en person fly i en nödsituation, och för att möjliggöra ett fullt utrustad brandman med en syre-tanken att gå in. Förr i tiden gjorde byggnormer reglerar inte storlek och placering av fönster i bostäder. Som ett resultat, många sovrum, särskilt i källaren områden, potentiella brand fällor om tillgång till trappan och dörren var blockerad. Så småningom var lokala byggnormer i många jurisdiktioner ändras så att även en kod avstigning fönster.

Byggnadsnormerna allmänhet lagstiftat på lokal nivå, samt storlek och typ av utgång som krävs kan variera mellan jurisdiktioner. I ett försök att skapa enhetlighet för tillverkarna har dock ett internationellt bostadsområde kod (IRC) utvecklats som fastställer säkerhetsstandarder för konstruktion, inklusive specifikationer för avstigning fönster. Sedan dess har de flesta områden i USA, Kanada och många andra nationer antog IRC specifikationerna för en avstigning fönster kod.

IRC specifikationer kräver att ett fönster i varje sovrum som ligger i källaren och upp till den fjärde berättelsen uppfylla avstigning specifikationer fönster kod. Avstigning fönstren måste ha en minsta bredd öppnande av 20 inches (50,8 cm), en höjd på minst 24 inches (61 cm), och minst netto fri öppning av 5,7 kvadratmeter (0,053 kvadrat m) för något annat än marken rum. Marknivå sovrum är endast skyldiga att ha en fri öppning på 5 kvm fot (0,046 kvm), eftersom ingen extra utrymmet behövs för en stege. Dessutom kan avstigning fönsterbräden inte vara mer än 44 inches (1,12 m) från golvet.

För källaren fönster finns även koder för brunnar avstigning fönster. Brunnarna måste ge 9 kvm fot (0,84 kvm) golvyta, och måste ha minst 36 inches (0,091 m) i både bredd och höjd. Om brunnen är längre än 44 inches (1,12 m) så måste det innehålla steg eller en fast stege. Om en stege används, måste åtgärder vara 12 inches (30,48 cm) bred och inte vara längre än 3 inches (7,62 cm) ovanför upp i fönstret också.

Det finns en mängd olika fönster stilar som kan vara utformat för att uppfylla koden avstigning fönster. Casement fönster är sida gångjärn och ta upp de minsta väggyta. Om en dubbel hängda fönster används, då måste det vara minst 4 fot 9 inches (1,45 m) i höjd för att möta avstigning krav fönster kod, eftersom hälften av fönsterytan är fortfarande blockeras när den här typen av fönster är helt öppet . En glidande fönster, som glider öppet horisontellt måste vara minst 4 fot (1,22 m) bred och 4 meter hög (1,22 m) för att uppfylla koden. Vissa takfönster kan också användas som utrymningsvägar fönstren så länge de inte är mer än 44 inches (1,12 m) från golvet.

Att det finns en utgång fönster är värdelös om den blockeras av yttre barer, grillar eller galler. För att möta kod avstigning fönster, bara barer och grill som lätt kan öppnas eller avlägsnas både från insidan, utan att använda en nyckel eller annat verktyg, får inte installeras, annat krav av koden är att avstigning fönster måste öppna för en utanför område som tillåter en person att komma på säkert avstånd från den struktur i händelse av en brand eller annan nödsituation.

I stadsdelar som infört byggnormer, är ny konstruktion krävs för att följa avstigning fönster kod. De flesta områden, dock inte in fönster i befintliga hus, om inte tillstånd tas ut för ombyggnad. Vissa inteckning program, till exempel FHA lån i USA, behöver avstigning fönster i alla rum oavsett ålder konstruktion. Vare sig nödvändig eller inte följs avstigning fönster koden är en försiktig säkerhetsåtgärd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.