Vad är avhärdare Resin?

Ett system avhärdare ofta är en integrerad del av bostäder som har speciellt hårt vatten som kan ge fläckar sänkor och bryta apparater med tiden. Det är normalt inte nödvändigt, men det är bättre att många som inte vill riskera vattenfläckar och eventuellt igensatta rör. Det finns några viktiga delar för denna typ av system, och avhärdare harts är en av de viktigaste. I själva verket är det den viktigaste delen av systemet och till stor del är ansvarig för att mjuka upp vattnet. Det fungerar genom att filtrera bort vissa oönskade föroreningar.

avhärdare harts gör hårt vatten mjukare genom att eliminera magnesium och kalcium joner från vattnet som leds in i tanken. Den har en viktig roll i alla de tre processer som bidra till att göra mjukt vatten. Hartsen vanligtvis i form av pärlor som bär en negativ laddning, och de lagras i mineral tanken i de flesta vatten mjukgörare.

Till att börja med, är hartset mättad med natriumjoner. Vatten från rören passerar sedan genom jonbytaren inuti mineral tanken, och magnesium och kalcium joner fastnar på plast. Under tiden blandar natrium från avhärdare harts med väte i vattnet.

Nästa fas innebär också hartset i en viktig roll, men nu är det omvända. Jobbet av hartset i denna fas är att eliminera magnesium och kalcium joner att det tidigare tagna, och hålla fast vid natriumjonerna att elimineras i första fasen. Slutligen, i den tredje fasen, är en del av vattnet över till en annan tank, kallad saltlake tanken, där det sköljs och blandas med salt.

Det finns två huvudtyper av avhärdare harts. Den fina maskor kåda kan fånga myriad mineraler som järn, som ofta undan andra typer av harts. Denna typ vanligtvis används av dem som drar sitt vatten från brunnar. Å andra sidan, hi-cap harts oftast är bäst för vanliga bostäder i staden, varför det kan hittas i de flesta system avhärdare.

avhärdare harts vanligtvis tar ca 20 år . Om en avhärdare inte mjukna vatten är det normalt sett inte plasten som bär skulden, såvida det inte har ändrats på flera år. Ofta bör salt och allmänna mjukmedel mekanism prövas först för att avgöra frågan. Om ingen av dessa är problemet, då kan det vara dags att se om avhärdare harts måste ersättas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.