Vad är Zachary processen?

Turkos, konstaterade först i den gamla avlagringar i Persien, har brutits och använts i tusentals år. Den självlysande blå sten är uppskattad för sina klara färger, och används ofta i smycken och konsthantverk. Trots att turkos är ett relativt gott om mineraler, senaste försök att skapa billigare substitut eller utökade versioner har haft stor framgång. En hemlighetsfull metoden, Zachary processen, kan faktiskt öka hårdhet, färg och lyster i stenarna.

Ett av problemen av obehandlat turkos är att färg och glans tonas ner. Även inledningsvis kan natursten vara en lysande himmel blå eller blå-grön, kommer färgerna bleknar till mattare greener så småningom. Den Zachary processen är ett av många försök att förbättra varaktigheten av mineral-och tätningen dess färg mer stabilt. Även om processen inte kan använda en början ädelstenskvalitet och turkos är resultatet, enligt förespråkarna, är en mer lysande och bättre bära sten som ska hålla sin färg och lyster längre.

relativ luftfuktighet Company i Glendale, Kalifornien mästare på Zachary processen, som uppfanns av en avtalad anställd. Enligt deras pressmeddelanden, en ingenjör och turkos återförsäljare vid namn James E. Zachary, som tillbringat sitt liv arbetat med mineral, skapade processen. Närmare uppgifter om processen är ganska mystiska, eftersom företaget uppenbarligen försöker underhålla egen kunskap om uppfinningen. Det är känt att det innebär tillsättning av vissa kemikalier till medel-kvalitet eller högre stenar, och följs av en uppvärmning process för att stabilisera stenarna. Typiskt, turkos behandlas med vax eller harts för att försegla färgen, med varierande framgång. Enligt RH Company ägare, med hjälp av Zachary processen är en viktig förbättring.

Enligt vissa experter, Zachary process turkos är både hårdare och mer bestående färg än natursten. Endast på kemisk nivå är någon skillnad upptäcks, och tekniken kan faktiskt få fram en ljusare färg i naturmaterial. Värmen förslutna yta är mer resistent än de porös natursten och är mindre troligt att missfärgas på grund av interaktion med hud oljor och andra ämnen.

Om du är intresserad av att få Zachary behandlad turkos, kontakta RH Company för information. Medan de bibehålla en hemsida, deras smycken objekt är inte tillgängliga för online köp. Turkos smycken kan göra en vacker och ovanlig present, och används ofta för att skapa unika bitar som verkligen är en-av-en-slag. Om du vill överraska någon med en härlig och nu tåligare smycke eller turkos dekoration, checkar in på Zachary processen kan hjälpa dig att hitta exakt vad du vill.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.