Vad är Titanium värmebehandling?

Titanium värmebehandling är den industriella processen att tillämpa extremt höga temperaturer till titan så att metallen blir mer lätthanterligt för framställning. Glödgning och minska stress är de två vanligaste typerna av titan värmebehandling som används idag.

Annealing är titan värmebehandling metod som tjänar huvudsakligen till att göra titan motstå frakturer och samtidigt öka dess formbarhet, eller förmågan att vara utsträckt till tunna tråd. Den avstressande metod av titan värmebehandling, å andra sidan, används mest för att minska mängden av stress i titan genomgår samtidigt som svetsas eller bildas.

Titanium krävs ofta antingen glödgning eller minska stress. Titanium som inte är avspänningsglödgad kan spricka efter att svetsas eller bildas, medan titan avsedd för omfattande maskin bearbetning vanligtvis kommer inte att hålla upp till sådana omfattande behandling utan att först glödgat. Temperaturer så hög som 1100 grader Celsius (593 grader Celsius) för att minska stress och 1450 grader Celsius (788 grader Celsius) för glödgning är inte ovanliga i titan värmebehandling.

Föroreningar är en avgörande fråga i titan värmebehandling . Fabrication butiker ofta har skilda områden för titan eftersom titan är särskilt utsatta för kontaminering från luft, fukt, damm och fett. Andra högpresterande metaller, såsom rostfritt stål och nickel-legeringar kräver inte lika stränga uppmärksamhet på renlighet som de är inte lika känsliga som titan för smitta under bildande eller svetsade.

Det är viktigt att Observera att rena elementär titan sällan används i modern tillverkning, eftersom det är en ganska mjuk metall på egen hand. Titanlegeringar, blandningar av titan med andra metaller, medger maximal härdning egenskaper. Kommer dock att varje enskilt titanlegering reagerar annorlunda på titan värme behandlingsprocess.

The National Aeronautics and Space Administration (NASA) första Space Shuttle hjälpt allmänheten blivit mer medveten om användningen av titanlegeringar och titan värmebehandling som Shuttle används titan värme plattor sköld isolering för förmågan förbli stark i höga temperaturer. Sedan den första rymdfärjan, fortsatte NASA infoga titanlegeringar i sina konstruktioner på grund av deras icke-smältning, starka egenskaper. Tillverkare av kvalitet svärd och knivar lita också på styrkan av titanlegeringar. Titanlegeringar är ännu starkare för sin vikt än stål. Titanlegeringar är också resistenta mot korrosiva ämnen som syror, lösningsmedel och baser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.