Vad är Steel artikel stansning?

Stål regel stansning är en gemensam process som används för att skära ett antal ark material, inklusive papper, kartong, gummi och plast. De flesta vanliga kartonger och förpackningar är gjorda med denna relativt okomplicerad teknik. Förutom att skära ut figurer, dö stål regel kan användas för att skapa veck, hål och springor.

Tärningen är konstruerat av en platt bas eller substrat som vanligen är tillverkade av hög kvalitet och hög densitet plywood, plywood är vanligen består av hårda träslag såsom lönn och är fria från håligheter eller andra brister. Några speciella dör kan kräva aluminium eller substrat stål. Tärningen-maker använder en särskild bandsåg eller laserskärare att klippa exakt position slitsar i substratet. Stålet regeln i sig är i huvudsak en avlång rakblad gjord av härdat stål. Tärningen-maker nedskärningar och böjar av stål regeln och positioner in den i slitsar i substratet.

Det sista steget i att skapa dö innebär tillsättning av utmatning gummi. Gummifötter följs substratet för att hjälpa mata ut materialet efter det är styckat. Utan hänsyn tagen utkast gummi kan materialet tenderar att fastna bland stål regler. Substratet, stål regeln och utmatning gummi kombineras för att skapa en stål regel dör .

Det finns alla typer av stål regel. Regeln härstammar i olika tjocklekar som är utvalda på basis av ifrågavarande ansökan. Det finns också flera alternativ för framkant av stål regeln:

  • kant -Centrum avfasning stål regel är den vanligaste typen av regel och är de mest slitstarka konfiguration. Framkant är korrekt centrerad mellan två sidor av regeln.
  • Facet kant -En aspekt avfasning regel också har en centrerad framkant, men den är formad mer som en diamant, och detta tenderar att ger renare nedskärningar.
  • Spola kant -Den här typen av regel använder en skäregg som är i linje med ett av ansiktena av regeln. Nedskärningarna är rena mycket, men av livslängden hos denna typ av regel är dålig.
  • Side kant -Side avfasning regel är regeln som i framkant något excentriskt. Den har bra skär kvalitet samt bra livslängd.

När dör tillverkaren har avslutat stål regel dör är det omedelbart klar för produktion. Tärningen är knuten till toppen valsen av en stansning tryck som ger den kraft som krävs för jobbet. Mindre pressar kan ge 20 ton (18. 000 kg) kraft, medan de större ger över 150 ton (135. 000 kg)! Det material som ska sågas är placerad nedanför dö och sedan trycka aktiveras. Om registreringen är en fråga, är materialet placeras mot ett stopp eller en lokalisera boet. De skär av stål regel tränga igenom materialet tills de kommer i kontakt med botten valsen, sedan pressen vänder och nedskärningarna del utsätts för. I vissa program är ett mjukare material som släpps ut under material att acceptera styckningsytor av stål regeln. När du klipper papper är dock styckningen utförs mot specialstål utformade för ändamålet.

Perforeringar och veck görs med specialstål regel som är placerad på samma bricka som skär regeln. Veck kräver ibland sekundär dör kallas en matris. En matris placeras på opposide sidan av pressen och är anpassad till de veckar regeln, när korrekt konfigurerad mycket skarpa veck kan skapas i alla möjliga material. Ibland värms plattorna används när plastdetaljer håller på att tillverkas för att förbättra kvaliteten på veck och nedskärningar.

I stora volymer dö styckning, helautomatiska maskiner används. I dessa maskiner till material skäras automatiskt matas in i pressen och ligger i rätt läge. Stålet regel dör trycks genom materialet och trycket släpps. Snittet bit bort tillsammans med all skrot, och nästa pjäs är indexerad att upprepa processen.

Steel regel stansning kan också användas för att skära mer exotiska material. Tjockt skum, matta och gummi kan även skäras med denna metod. Stål regel stansning är ett relativt billigt och effektivt sätt att skära mjuka blad varor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.