Vad är Spray skumisolering?

Spray skumisolering är polyuretanskum pumpas in i hemmet för att isolera väggar, tak och överallt annars man skulle kunna förvänta isolering. Som ett resultat, den hjälper till att hålla värmen under de kalla månaderna och den varma luften utanför när det är varmt. Även ursprungligen arbete sjukvårdspersonal, gör-det-själv-spray skumisolering kit finns tillgängliga.

Precis som alla isolering, det finns för och nackdelar att spraya skum. Spray skumisolering är dyrt, cirka tjugo procent dyrare än glasfiber isolering. Processen är inte snyggt, och husägare kan förvänta sig att se skum andra platser än de avsedda målet. Om för mycket isolering sprutas in kan väggarna spännet som skummet expanderar.

Kostnad och renlighet åt sidan, det finns klara fördelar med att använda isolering spray skum. Eftersom det är en spray och inte en lång bit rosa glasfiber, får spraya skumisolering i alla små skrymslen och vrår, vilket ger bättre isolering. Utkast är fyllda och huset är varmare på vintern. Ingen kall luft kan komma ut på sommaren heller. I ljuset av dessa fakta kan husägare med spray skumisolering förvänta lägre elräkningar.

Spray skumisolering fyller varje liten spricka och skreva, så skadedjur och insekter har det svårare att komma in i hemmet, vilket sparar på förintelse räkningar. Plus, det är en sådan stor anhängare, kan den hålla sig till ett golv och isolera underifrån. De flesta hem isolerade med spray skum har en högre andrahandsvärde, speciellt nyare hem. Det finns miljömässiga fördelar och, framför allt, det finns inga glasfiber partiklar som flyter runt i luften.

Spray skumisolering tycks också bli längre. Det fastnar på väggar och kommer inte att falla ut som glasfiber. En extra bonus är att den inte orsakar klåda vid beröring, till skillnad från glasfiber skum, och det hämmar mögel eftersom det inte absorberar vatten.

Gör-det-självare kan också köpa små burkar skum i hem förbättring butik. Dessa är perfekta för att täta sprickor runt dörrar och fönster samt luckor runt rör och fixturer. För stora isolering projekt, dock kan det vara i ditt bästa intresse att anlita en professionell. Även om det är dyrare att installera isolering spruta skum än glasfiber, kan det löna sig med de pengar som sparas på nytta och reparationsfakturor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.