Vad är Split luftkonditionering?

En delad enhet luftkonditionering är en som har de två viktigaste komponenterna åtskilda från varandra, med en vara inne i byggnaden, och den andra är utanför. En central luftkonditionering enhet är nästan alltid en delad värmepump. Det finns även luftkonditionering enheter kallade mini split luftkonditioneringar. Dessa enheter fungerar på ett mycket liknande sätt, men inte använda kanaler för att skicka luften. Dessa kan ge enstaka konditionering rumsluft, eller kyla för flera rum, och kallas ofta ENDOKRIN luftkonditioneringsaggregat.

De två viktigaste komponenterna i en delad luftkonditioneringssystemet har olika funktioner. Den enhet som är belägen utomhus, kallas en kompressor kyler luften och handtag kondens. Detta sparar man besväret med att hitta ett sätt att dränera vattnet som skapas från processen luftkonditionering inomhus. Insidan enhet, kallad fläkt, ansvarar för att distribuera luften till resten av huset. Detta görs genom en forcerad system, vanligtvis med en fläkt och en rad kanaler som distribuerar kall luft till varje rum i hemmet med en ventil. Ett intag utlopp återvänder luft på enheten.

För dem som bor i bostäder utan trummor eller som känner att de inte behöver kyla varje rum, en mini split luftkonditioneringssystem kan vara ett alternativ. Detta är mycket enklare än att försöka installera öppna kanaler för en traditionell uppdelning värmepump. Det finns ingen anledning att oroa sig för att köra trummor eller en betydande minskning i väggar. Dessa enheter har en tendens att köra mer effektivt än fönstret luftkonditioneringsanläggningar, men de kostar mer att köpa en början.

En liten fungerar genom att installera ett luftbehandlingsaggregat bit i rummet att välja. Två linjer är då ansluten till en extern enhet. Även om detta kommer att kräva borra genom en yttervägg, kommer inte kräva att de skär behövs för luftkonditioneringsanläggningar med kanaler. En rad kommer att leverera kylvätska på insidan komponenten. Den andra linjen kommer att ta bort kondens. För dem som behöver flera rum svalnat, flera inuti komponenter kan installeras till en utomhus del.

Oavsett vilken typ av split luftkonditioneringsenhet väljs är det viktigt att se till att du väljer en enhet som kan hantera behoven i ditt hem. För dem som behöver bytas enheter, om den andra enheten fungerat tillfredsställande, köp en med liknande kapacitet är allt du behöver göra. Det finns också online räknare för att hjälpa villaägare att välja rätt enhet. Enheter som är alltför mäktig kommer att skära av och på för mycket, vilket således kan leda till fukt problem. Enheter som inte kraftfull nog alltid på, och riskerar att bränna ut, eller åtminstone använder mer el än de behöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.