Vad är Pulverbågsvetsning?

Pulverbågsvetsning, ofta förkortat SAW, är en specifik och populär typ av bågsvetsning där det område som smält och svetsas täcks av ett täcke av flussmedel. Detta ger svetsare med flera fördelar, från att minska UV-strålning för att ge en högre kvalitet svets. Traditionell svetsning använder en elektrisk ström för att skapa en båge av elektricitet mellan en elektrod och den metall som svetsas. Denna ljusbåge smälter och ansluter sig till material tillsammans, och el kan tillhandahållas av antingen en likström (DC) eller växelström (AC).

Skillnaden mellan traditionella bågsvetsning och Pulverbågsvetsning är ett lager av flöde som täcker material under svetsning. Flux är ett material som när smält skapar en väg för elektrisk båge att resa igenom. Bågen går från elektroden, genom flödet, och att det material som måste svetsas. Liksom bågsvetsning, nedsänkt bågsvetsning kan också använda antingen en direkt eller en växelström.

Det finns många skäl Pulverbågsvetsning är en fördel. Eftersom svetsen är nedsänkt, hindrar den heta material från stänk och stänker tillbaka. Flödet förebygger också höga nivåer av UV-strålning från att avges. Tryck behövs inte för att skapa svetsen eftersom den elektriska strömmen gör jobbet. Inte bara Pulverbågsvetsning tillhandahålla dessa fördelar jämfört med andra former, är denna typ av svetsning utmärkt för att snabbt sammansvetsning tunna plåtar, och ger goda fusion mellan material.

Denna process kan utföras både inomhus och utomhus , där det är mest praktiskt att placera utrustningen. För att säkerställa att flödet stannar i rätt position vid svetsning måste göras på en plan och horisontell yta. Annars kan flödet fritt röra sig och orsaka en felaktig svets. När den görs rätt, Pulverbågsvetsning kommer att ge resultat som är både hög kvalitet och ser bra ut.

Nackdelar existerar i nedsänkt bågsvetsning, dock. Även om det hjälper till att förhindra stänk och strålning, det material som kan användas på är begränsade. Stål och rostfritt stål är de vanligaste typerna som arbetar med denna typ av svetsning, tillsammans med vissa nickel legeringar. Ett annat problem som härrör från Pulverbågsvetsning är oro för säkerheten i flux rester. Detta rester kan finnas kvar från flöde, och inte en frisk del att ha på arbetsplatsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.