Vad är Process Manufacturing?

När man definierar tillverkningsprocesser och metoder finns det två grundläggande villkoren för att hålla i minnet: process för tillverkning, och diskret tillverkning. Process tillverkning resulterar i färdiga varor som inte kan demonteras tillbaka till sina ursprungliga beståndsdelar. Diskret tillverkning, å andra sidan, leder till färdiga varor som kan tas isär in i den ursprungliga komponenter.

Exempel på produkter som process tillverkningsindustrin omfattar målarfärg och beläggningar, bensin och diesel, bearbetade livsmedel, läkemedel produkter, och konserverad eller flaska läsk. Exempel på produkter från diskret tillverkning omfattar bilar, datorer, TV-apparater, båtar och maskiner. I huvudsak produceras varor från tekniker process tillverkning blandas, medan sådana som framställts av diskret tillverkning monteras. Därför är processen tillverkning normalt utföras med proportionella formler och recept, samtidigt diskret tillverkning sker med hjälp av räkningar av material och anvisningar, dvs ritningar, ritningar etc.

kemisk tillverkning, bensin tillverkningsindustri allmänt kallas raffinering- förädlade livsmedels-, dryckes-tillverkning, alla är industrier använder process tillverkningsindustrin för att producera en färdig produkt. Bilindustrin, databranschen, och flygindustrin varje utnyttja diskret tillverkning att producera färdiga varor. Som framgår är vissa delar av vissa produkter med diskret tillverkning produceras genom processen tillverkning. Plastkomponenter i en bil, till exempel, är tillverkade av en blandning av kemikalier enligt en proportionell metod.

Uppenbarligen är det omvända inte sant. Att försöka blanda några lädersäten hink, flera vinyl armstöd, och ett antal plast Fläktblad kommer inte att ge en fem-liters (18. 93-liters) (4,16-liters-U. K. ) Hink med färg. Om tillräckligt värme applicerades på ovanstående komponenter, en förädlad produkt skulle leda, men absolut inte måla.

En annan stor skillnad mellan de stora tillverkningsanläggningar discipliner i lager terminologi. Bearbetade varor är ett resultat av den blandning av råvaror, vanligen inventerade i bulk. Diskret tillverkade varor är ett resultat av montering av delar, inventerade som objekt eller enheter. Vad bra, process tillverkning effekter en kemisk förändring i ingredienser i antingen en fast eller en vätska. Diskret tillverkning, omvänt, effekter en strukturell förändring av komponenter som beror enbart på en fast punkt. Inventering av färdiga varor och därmed kan ses som en metod för att skilja bearbetade produkter och diskret tillverkade produkter.

Det finns flera andra faktorer i den anspråksfulle de två stora tillverkningsanläggningar metoder och förfaranden, inklusive emballage recept och proportionella skillnader i tillverkningsmetoder. Det finns även stora skillnader i den programvara som används för att verkställa tillverkningsmetoder, samt redovisningsrutiner, mellan dessa två discipliner. Om det enda dessa tillverkningsmetoder har gemensamt är att båda inser en vinst som gjorts vid tillverkningen av en färdig produkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.