Vad är Prefabricerade Homes?

Kallas ibland panelized eller modulära hem, ett prefabricerat hus eller hem är en bostad som skapas i sektioner eller moduler inom en fabrik, sedan monteras på plats. Prefabricerade hus är ofta billigare att bygga än traditionella bostäder, samtidigt som man tillhandahåller en solid struktur som kommer att hålla upp i årtionden. Denna form av Prefab konstruktion har blivit alltmer populär sedan början av det 21-talet och kommer troligen att bli ännu mer populär under de närmaste årtiondena.

Monteringsfärdiga hus är ofta byggda med metoder löpande bandet som använder sig av en uppsättning grundläggande ritningar. Ett enkelrum är vanligtvis en modul, och är helt monteras på fabriksgolvet. Modulerna transporteras sedan till byggplatsen och sätta på plats med hjälp av kranar och annan tung utrustning. Väl på plats, är modulerna gick med hjälp av skruvar och lim för att täta fogar i byggnaden. Som en sista touch, är de ledningar och VVS infört och alla dekorativa accenter såsom ordförande räcke, tapeter, eller gjutning läggs till rummen.

En av fördelarna med prefabricerade bostäder är de lägre kostnaderna för byggande. Modulerna är oftast massproducerade, vilket gör det möjligt för husägare att välja en egen design. I beslutet om modulerna placeras, och de enskilda avsnitten är uppradade och kopplad så de anländer till byggplatsen. Denna process sparar en hel del kostnader i form av arbete och material, eftersom tillverkarna kan vidta åtgärder för att den mest effektiva användningen av byggnaden leveranser.

Hur lång tid det tar att slutföra monteringsfärdiga hus är också en stor fördel för många villaägare. Även med hänsyn till den tid det tar att bygga moduler, är det fortfarande möjligt att gå från ett tomt parti till en fullt fungerande hem på bara tre månader. Detta står i motsats till många situationer där bygga ett hem med traditionella metoder kan ta allt från sex månader till ett år innan huset är klart för inflyttning.

När det gäller styrka, det finns vissa påståenden om att prefabricerade hus är ännu starkare än hus byggda med traditionella metoder. Anledningen till extra styrka brukar tillskrivas det faktum att moduler ansluts med skruv i stället för spikar, och att skruvarna är utökas med användning av industriell styrka lim. Men andra hävdar att även om en Prefab hus är minst lika stabil som någon annan typ av permanent struktur är det svårt att avgöra om den är överlägsen när det gäller stabilitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.