Vad är Polyuretan lim?

Polyuretan lim är en typ av lim som används i bokbinderi och träbearbetning. Polyuretan är en klass av polymerer som skapas från en kedja av organiska enheter sammankopplade med uretan länkar. Det finns ett brett spektrum av produkter polyuretan lim tillgängliga. Olika kemiska kombinationer resulterar i olika egenskaper. Den kemiska sammansättningen kan varnas för att producera olika styvhet, densitet och hårdhet.

Den stora fördelen med en polyuretan lim är att den är vattentät. Denna egenskap gör det lim från valet för bok pärmar och boka företag reparation. Limmet har en mycket låg viskositet nivå, botemedel inom några sekunder och har en smidig stat i förhållanden rumstemperatur. När det används i form av lim är härdningstiden den tid som krävs innan limmet har bundna de två posterna tillsammans.

Som ett lim, var polyuretan utvecklades först i 1985. Den första versionen hade mycket specifika egenskaper. Den självhäftande blev tillgänglig 1988 och hade en hög viskositet, låg start soliditet nivå, men hade en tre period dag vänta innan den kunde bota.

År 1996 var den andra generationen av polyuretan lim utvecklas. Botemedlet tid minskades till mindre än tre dagar, samtidigt som den låga utgångsnivån soliditet nivåer och hög viskositet. Ytterligare arbete utfördes för att minska härdningstiden samtidigt som de egenskaper som gjorde den självhäftande nytta.

Nästa stora förbättring skedde under 2000. I detta skede var härdningstiden reduceras till högst 16 timmar och minst sex timmar. Soliditet förbättrades och viskositeten sänkas för att göra det mer ekonomiskt lönsam.

var den fjärde generationen till förfogande under 2007. I den här versionen är viskositet mycket lägre, förblir soliditet densamma som i 2000, men härdningstiden är bara några sekunder. Denna förändring är avgörande för både kommersiell framgång och långsiktig produkt användbarhet.

I Nordamerika är polyuretan lim säljs under varumärket Gorilla lim ™ eller Excel ™. Försäljning av polyuretan lim har expanderat utanför de specialiserade bokbinderi industrin. Dessa produkter finns nu i en järnaffär för allmän konsumentbruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.