Vad är Moderna Farm liv?

Livet på en gård förändras ständigt. Ny teknik, tillsammans med ett stigande intresse för hälsosam och ekologisk mat, har haft en enorm inverkan på hur många gårdar göra affärer. Samtidigt har en växande befolkning ställa mer krav på jordbrukarna, som kräver många att hitta sätt att öka sin produktion nivåer. De små familjejordbruk som används för att tillverka de flesta produkter, spannmål och kött har till stor del ersättas av fabriken gårdar, och de flesta små familjejordbruk som fortfarande är i drift har svårt att hänga med.

Technology har gjort de flesta aspekter av gården livet lättare än den någonsin har varit tidigare. Större och mer effektiv utrustning gör processen kort med uppgifter, som att rensa Torg-och plöjning upp fält, som används för att ta två eller tre gånger längre. Även mjölkning har blivit en automatisk uppgift, med mjölkning salonger som kan mjölka dussintals kor i minuter, med mycket lite mänsklig inblandning. Dessa framsteg har gjort det möjligt för jordbrukarna att arbeta snabbare och mer effektivt än någonsin tidigare.

En av de största fokuserar i jordbruket är att utveckla bättre sätt att öka produktionen och samtidigt bibehålla hög kvalitet. Förutom nyare teknik, är fabriken gårdar så att företagen kan producera mycket produkt för mindre pengar än traditionellt jordbruk skulle kräva. Denna typ av jordbruk har fått uppmärksamhet från djurplågeri grupper som säger att de djur som tagits upp i många av dessa gårdar inte behandlas på ett humant sätt.

Eftersom fler och fler människor börjat oroa sig för behandling av djur och äta ekologiska livsmedel har många gårdar förändrat det sätt de verkar. Det finns många traditionella jordbrukare som omfattar den ekologiska rörelsen. På många sätt är det en återgång till en enklare form av jordbruk. Djur behandlas bättre och färre kemikalier som används på produkter och som djurfoder.

Modern gård, trots införandet av ny teknik och nya odlingsmetoder, har inte förändrats mycket från vad det alltid har varit. Jordbrukarna kan fortfarande vakna tidigt, och tillbringar sina dagar med hårt, i allmänhet arbetsintensiva arbetet. Det finns fortfarande djur till foder till kor att mjölkas och fält som skall plöjas, oavsett förbättringar av utrustning som hjälper till att få jobbet gjort. Farm livet kräver fortfarande en hel del engagemang och uppoffring.

Den viktigaste förändringen i det moderna jordbruket livet är i vägen gårdar, särskilt större verksamhet bedrivs. Det är inte ovanligt att även små gårdar som har flera hyrda arbetstagare, ett djur chef, och kanske även en veterinär på lönelistan. Familjeägda gårdar blir allt ovanligare, och gårdar fabrik, tillsammans med andra större gård företag, blir allt vanligare. Även om det fortfarande finns många traditionella familjejordbruken, blir de snabbt en döende ras som moderna förändras gården liv för alltid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.