Vad är Mobile luftkonditionering?

Mobil luftkonditionering är en term som används för att beskriva hem luftkonditioneringssystem som lätt lossnar och förvaras när de inte behövs för att hålla hemmet bekväm. Dessa typer av luftkonditioneringsaggregat är vanligen något mindre i storlek och kommer att ställa på en plan yta någonstans i ett rum eller hall. Till skillnad från central luftkonditionering eller fönster luftkonditioneringsanläggningar, de mobila enheterna expanderbara plast kanaler för att ventilera varmare luft från utrymmet.

Som ett rum luftkonditionering alternativet är en mobil luftkonditionering enhet normalt storleken på ett litet sidobord och är relativt lätt. För det mesta, är system av detta slag är avsedda att kyla ett enda rum, även om vissa modeller är utrustade svalna större utrymmen. Även ett system av detta slag brukar anses vara en form av ENDOKRIN luftkonditionering, de flesta mobila enheter kräver några medel för att avluftningen till utsidan. Detta är vanligtvis åstadkoms med hjälp av plast kanal som kan anslutas till enheten i ena änden medan den andra änden är sprang ut ett närliggande fönster.

När det gäller funktionalitet och effektivitet, en mobil luftkonditionering enhet är mycket billigare att driva än en central split luftkonditioneringssystem. Samtidigt gör förmågan att enheten flyttas runt i rummet det lättare att fokusera flödet av luft i en viss riktning. Även fönster enheter med riktat ventiler tillåter inte samma flexibilitet när det gäller att styra ström av kall luft på bara en idealisk riktning.

dock inte mobila luftkonditioneringssystem inte nödvändigtvis passar bra med inredning i ett rum. Till skillnad från centrala enheter som har diskret plats ventiler i rummet, eller ens fönster enheter som är relativt diskreta, en mobil enhet kräver golvyta och har en tendens att sticka ut i alla rum. Tillägget av plast kanal som används för att ventilera systemen är inte heller särskilt attraktiv, ett faktum som tenderar att avskräcka en del människor från att köpa denna typ av enhet.

Ändå kan luftkonditionering vara till stor hjälp i en antal situationer. De mobila enheterna är idealiska för användning på sjön stugor och andra getaways helgen när temperaturen och luftfuktigheten börjar stiga. Vissa människor håller ett mobilt luftkonditioneringssystem om hand i det fall hem centrala luft systemet misslyckas av någon anledning. Eftersom syftet med de enheter är oftast att erbjuda tillfällig lättnad från fukt och värme kan tafatthet på enheterna fastställa i ett rum förbises på kort sikt.

Många hem butiker och hårdvara kommer att genomföra minst en eller två olika storlekar av mobila enheter luftkonditionering. Som med fönster enheter, är det möjligt att köpa relativt små enheter som är lämplig till svalna ett litet utrymme eller större enheter som kan hålla en större och mer öppet rum bekvämt även i höga temperaturer. Även mobila enheter tenderar att kosta lite mer än fönster enheter, är de en idealisk backup-system och mycket lättare att förvara när den inte används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.