Vad är Korrugerad Glasfiber?

Korrugerad glasfiber avser i allmänhet glasfiber ark som inte är helt släta, men i stället är skrynkliga, vinkade, eller har någon form av kurvan i strukturen. Denna typ av glasfiber kan användas för en mängd olika funktioner, inklusive tak och byggnad. Korrugerad glasfiber finns på nätet eller i byggvaruhus, och har gjorts mycket på samma sätt som alla andra typer av glasfiber.

För att göra korrugerade glasfiber, skall tillverkaren samla de råvaror som används vid uppvärmning och bygga process. Dessa material kan inkludera kalksten, kvartssand, fältspat, eller borax. Vissa av dessa material används i den konkreta utformningen av glasfiber, medan andra läggs till lägre smältpunkt av blandningen. Många av de material som behövs beställs från stenbrott.

Efter att material har samlats in, de är sedan värms upp. Uppvärmning sker i en noggrant reglerad ugnen. Allt material är upphettas tills de är ordentligt smält och kan lätt formas.

När alla material har smält, det glasfiber blandningen läggs i kanalerna för att kunna påverka den. Efter detta är klar är det smälta materialet igenom marmorering maskiner med många små hål. Antalet hål närvarande varierar beroende på hur stor varje glasfiber fiber kommer att bli. Dessa marmorering maskiner är gjorda av material som tål extrem temperatur material.

I många fall är de fibrer noggrant kontrolleras för defekter. Detta kan vara tidskrävande, men bidrar till att säkerställa att de glasfiber som resultaten är av högsta möjliga kvalitet. Ibland detta steg behövs inte, beroende på marmorering maskinen används.

Fibers läggs därefter in i en slingrande maskin som snurrar dem på en mycket snabb hastighet. Detta sträcker varje fiber så att den lättare kan formas och användas för glasfiber garn. När fibrerna är sträckta, är de behandlats med en kemisk lösning för att förhindra brott. Nu fibrerna är redo att spunnits till garn.

De fibrer som används sedan för att skapa korrugerade glasfiber. När fibrerna rullas till garn kan glasfibern sedan formas till den form det är tänkt att vara, beroende på den avsedda användningen av den färdiga produkten. Wellpapp glasfiber placeras på särskilda transportörer bli botade i rätt form. Glasfiber kan vara stel eller halvfast beroende på vad den ska användas till.

Korrugerad glasfiber används i en mängd olika sätt och är ganska mångsidig på grund av dess ojämna eller vallar form. Tak för växthus är ofta tillverkade av glasfiber paneler. Glasfiber är öppna designen gör att den ofta är det bästa valet för att absorbera och fånga solens strålar. Andra typer av tak kan även ske med korrugerad glasfiber som ett billigare alternativ till mer traditionella material.

glasfiberarmerad plast (FRP) också är tillverkad av både wellpapp och än wellpapp glasfiber. Detta material väljs ofta för sin design med låg vikt, enkel installation, och mögel motstånd. I första hand är fiberarmerad plast används för väggar och takpaneler, ofta i kommersiella miljöer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.