Vad är Cordwood konstruktion?

Cordwood konstruktion är en hem-byggnad teknik som använder en kombination av trä och murbruk. Det är ofta känt som stackwall eller stockwood konstruktion, och har utövats i århundraden, särskilt i kallare klimat. Istället för att använda hela virke eller stål inramning, är cordwood hem gjorda av mindre delar av trä, liknande ved. Denna teknik är förenad med en rad miljömässiga fördelar som har bidragit till att öka sin popularitet med tiden, även som nyare byggmaterial har införts.

Väggarna används i cordwood konstruktion allmänhet rad från 12 till 36 inches (30,5 till 91,4 cm) tjocklek. Lager av barkat trä stockar staplas för att bilda väggar, med ändarna av varje stock vänd ut mot utsidan av väggen. De hålls tillsammans med de traditionella murbruk blanda gjorda av Portland cement, kalk, sand och vatten. Vissa större cordwood hem får beskrivas med ett post-och-beam ram, medan andra använder endast cordwood och murbruk. Stockarna är ofta anordnas så att de projektet från sidan av murbruk med några inches, vilket ger ett rustikt, traditionellt utseende timmerstuga.

Det finns två grundläggande tekniker som används för att isolera cordwood hem. Det vanligaste är ett genom-vägg-metoden, där isoleringen läggs direkt till murbruk i form av sågspån eller riven tidningen. Vissa byggare kan också använda murbruk /isolering /murbruk (MIM) cordwood konstruktion. Med hjälp av MIM teknik, loggar staplas normalt, men murbruk är endast på endera änden av stocken. Eftersom muren är byggd, är lösfyllnadsprodukter isolering placeras mellan stockar och lager av murbruk.

Cordwood konstruktion erbjuder många olika fördelar för husägare. Det är lätt och snabb att installera och är mycket mer kostnadseffektivt än traditionella trä eller stål inramning. Väggar av cordwood är flexibla och kan formas till önskad form eller design. Tjockleken hos dessa väggar ger en hög termisk resistens, särskilt när ordentlig isolering läggs. Detta kan hjälpa till att hålla hemmet bekvämt och samtidigt hålla värme och kyla räkningar i schack.

En av de främsta fördelarna för cordwood konstruktion är dess grad av hållbarhet. Det trä som används för att bygga dessa hem kan komma från i stort sett alla källor. Den kan bestå av skrot timmer, brandskadad ved, eller material kvarleva från andra projekt. Den överlägsna isolering som detta byggnadsteknik hjälper till att minska energi som används för uppvärmning och kylning, som kan leda till minskade utsläpp och lägre nivåer av växthusgaser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.