Ska jag Konsolidera mina skulder?

skuldkonsolidering är en process av att kombinera alla aktuella skulder till en stor skuld. Vanligtvis människor väljer att konsolidera skuld för att förbättra deras nuvarande finansiella ställning på något sätt. Det finns faktiskt flera goda skäl till att konsolidera utestående skulder. Tänk alla dessa exempel och avgöra om du ska befästa dina skulder.

För många människor är beslutet att konsolidera den nuvarande skuldförbindelser är en nödvändighet snarare än val. Någonstans längs vägen, var stora saldon sprang upp på kreditkort. På grund av en befintlig inteckning eller bil betalning är det plötsligt mycket svårt att göra mer än det lägsta månadsavgiften på varje kort. Dessutom balanserar oförmåga att betala av kreditkort varje månad innebär att intresset fortsätter att samlas och lägga till resterande belopp. I det här fallet väljer att konsolidera skulden innan den ekonomiska bördan blir något större är ett klokt val. Räntorna på konsolideringslånet sannolikt är mycket mindre än den beräknade räntan på vart och ett av kreditkort och det blir möjligt att betala av de ackumulerade skulden mycket snabbare.

En annan situation där det är klokt att konsolidera skulderna är när det finns ett behov av att förenkla budgeten. Istället för att skicka ut ett dussin utbetalningar till ett dussin olika borgenärerna varje månad gör konsolideringen det möjligt att göra en betalning till en borgenär. Ofta är det amorteringen på konsolideringslånet billigare än att göra utbetalningar till flera olika kort leverantörer, och det finns behov av att hålla jämna steg med flera förfallodagar. Detta bidrar till att lindra vissa understryker på hushållsbudgeten samt eliminera risken för att skicka betalningar sent och drabbas av förseningsavgifter eller flyttas till en högre ränta fästet på grund av försenade betalningar.

Du kanske vill konsolidera skulder som en del av övergripande strategi för att bli skuldfri inom en viss tidsperiod. Företag som erbjuder lån konsolidering tjänster ofta kommer att arbeta med er för att fastställa betalningsvillkoren som hjälper dig att nå ditt mål. Genom att konsolidera alla dina skulder till en stor skuld som medför en lägre ränta, står du en mycket bättre chans att bli skuldfri på kortare tid.

Oavsett dina skäl att välja att konsolidera skulder, är det absolut nödvändigt att undvika att nya skulder. När en konsolidering lån för att betala av alla aktuella saldon kreditkort, avstå från att tillåta dig själv att ta ut mer varor och tjänster. Om du tror inte du kan lita på dig själv, avbryta alla utom två eller tre kort. Placera de två eller tre kort på en säker plats i hemmet. Inte tillåter dem att stanna kvar i plånboken eller handväskan. Korten kommer att finnas kvar om en nödsituation uppstår, men är mindre sannolikt att användas om de inte hålls inom räckhåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.