Hur vakuumsystem Arbete?

Alla vakuumsystem arbete genom att skapa en skillnad i lufttryck. Den ursprungliga sug skapas genom att minska trycket inne i sugrör, antingen med hjälp av en pump eller en motor. Atmosfärstryck suger in luften i vakuumsystem för att återgå trycket nivåerna till de normala.

För att förstå hur vakuum fungerar, följ stegen nedan. Stå upprätt och placera handflatan på magen. Känn magen röra sig som dina andetag in och ut. Andas ut så mycket luft som du kan och observera vad som händer härnäst. Så fort du slutar att trycka ut luften kommer dina lungor tvingar dig att andas in-exakt hur vakuum fungerar. För att utjämna lufttrycket i lungorna, luften sugs in utan någon extra ansträngning av dig.

Vakuumsystem används i hushåll samt tillverkning. Det finns fem olika typer av dammsugare tillgängliga för hushållens användning. Var och en av modellerna har lite olika egenskaper, men alla vakuum system fungerar på samma grundläggande principer.

upprätta dammsugare använda en pensel rulle eller visp bar att agitera smutsen och sedan ta upp den med hjälp av fans. Det finns två typer av fläkt utföranden: smutsig fläkt eller rengör fläkten. Den smutsiga fläktkonstruktion platser fläkten nära sugöppning och ren fläkten, som placerats fläkten bakom smuts samlingen väskan.

En burk dammsugare har en motor behållaren hålls separat från vakuum VISP huvudet. Blöt dammsugare använda samma principer som kapseln dammsugare, men är konstruerade för användning med våta och torra material. Pneumatiska dammsugare är ansluten till tryckluft och är vanliga i industriella anläggningar.

Central, eller inbyggda, dammsugare har en kraftfull motor fast installerad i byggnaden. Kanalsystemet och vikar vakuum finns över hela anläggningen. Användaren behöver för att utöva bara slangen och pickup huvudet för att vakuum utrymmet. Den effekt som denna typ av system är vanligen måste starkare än andra typer av luckor som betydande tryck måste genereras för att skapa en lämplig nivå av sug i ett system med flera butiker.

Vakuumsystem är mycket vanliga inom tillverknings-och robotteknik installationer. Pågående forsknings-och utvecklingsarbete pågår för att främja bättre mätning och analys av luckor och pumpa. Dessa mekaniska funktioner har en inverkan på den framtida utvecklingen av vakuum system och är mycket efterfrågade för användning med projekt utforskning av rymden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.