Hur fungerar en metalldetektor?

Enligt Lenz lag av elektromagnetism, när en ledare faller inom ett visst intervall av en svängande (växlande) magnetiska fält, genererar den en oscillerande på egen hand, som motsätter sig primärt fält. En magnetometer kan plocka upp den resulterande förändringar i det totala fältet, signalering den närliggande förekomsten av ett ledande föremål, oftast en bit metall. Utbudet av metalldetektorer varierar från några meter för de minsta ringar till 10 fot (3 m) för 12 till 15-tums (30,5 till 38,1 cm) spolar.

Nyckeln till ett fungerande metalldetektor är förekomsten av virvelströmmar som genereras av ledande föremål i miljön. Precis som att skjuta en paddla genom en sjö av vatten kan orsaka små virvlar för att visas på ytan, vilket ger en oscillerande fält i miljön ger upphov till elektromagnetiska virvlar när elektronerna i metall generera egna oscillerande fältet. Frekvenser på 3 till 20 kHz är kända för att ge bästa resultat, och en del modernare metalldetektorer även göra det möjligt för operatören att ändra frekvens växelfält.

En annan använder nyare typ av metalldetektor en teknik som kallas puls induktion. Denna metalldetektor blaster marken med en stor elektromagnetisk puls, och följer den tid det tar för spänningen sjunka till halterna. Om det finns ett ledande föremål under marken, kommer det ta längre tid för spänningen att minska. Det är en liten effekt, men moderna sensorer kan plocka upp den väl. Denna teknik har vissa fördelar jämfört med konventionell metalldetektorer, till exempel förmågan att upptäcka föremål under mycket mineraliserat "svart sand. "

Ansökningarna av metalldetektorer är många och allmänt kända. Det kanske viktigaste ansökan om alla metalldetektor är att lokalisera gruvor eller spränganordningar begravd strax under ytan. I vissa länder där minor fortfarande finns kvar från gamla krig, som Vietnam, människor rekommenderas att använda metalldetektorer när man går genom obekanta områden som anses vara i riskzonen för förekomst av landminor. Detta kan spara många liv.

Ett annat vanligt användningsområde för metalldetektor söker efter "gömda skatter"-mynt och reliker från år eller tom årtusenden tidigare. Söka en strand som har många besökare kan ta igen förlorad objekt från bara några dagar tidigare. Detta är inte ett lönsamt sätt att försörja sig, men vissa människor njuta av det som hobby.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.