Vilken typ av papper kan återvinnas?

Många olika typer av papper kan återvinnas. Några papper är svårare att återvinna eftersom det smälter flera element. Till exempel kan kuvert med plastfönster inte vara återvinningsbara. Papper med plastbeläggningar också kan visa sig vara en utmaning. Din normala, kan vanligt hushållsavfall papper återvinnas, men man ska alltid kontrollera med din lokala återvinningsföretag om undantag.

Följande typer av papper kan återvinnas enkelt:

 • Kartong,
 • Construction papper
 • Newspaper
 • tidningar (ta bort häftklamrar)
 • cirkulär annonsera i tidskrifter
 • Computer papper
 • Kopiera papper

Andra typer av papper kan återvinnas med lite arbete. Till exempel om du har kuvert med plastfönster kan du klippa fönstren ut och sedan återvinna kuverten. Var försiktig med skräppost, speciellt om du strimla den. Mycket av dess papper kan återvinnas, men du kan behöva dra ut saker som blank plast kreditkort eller plastat papper.

Det blir lättare att lista ut vilka papper kan återvinnas genom materialåtervinning-vänliga papper så mycket som möjligt. Istället för att köpa "jungfru" papper, gjord av vegetabiliska produkter, leta efter papper som redan har återvunnits. Även när du köper pappersmuggar kan du leta efter dem utan plastbeläggning så att papperet kan återvinnas.

papper som tillverkats av produkter som majs kan återvinnas också. Detta är en relativt ny form av papper som liknar frigolit. I stället för den icke-återvinningsbara Styrofoam, kan du slänga i allmänhet majs-baserad containrar direkt till din papper papperskorgen. Kinesisk mat behållare även kan återvinnas så länge du ta bort deras metall hållare.

Om du inte kan återvinna en viss typ av papper, anser återanvända den. Fotografiskt papper som används i skrivare kan användas för att skriva ut mer än en bild. Även skolor ser ofta extra papper leveranser för konstprojekt. Du bör låta skolan veta om papper kan återvinnas, eftersom rester typiskt hamna i papper papperskorgar.

Du kan uppmuntra till större användning av papper som kan återvinnas genom att försöka att endast köpa återvunna eller återvinningsbara produkter , och genom att skriva till företag du frekvent som inte använder återvinningsbart papper. Papper kan återvinnas av stora industriföretag, och när det är, vilket minimerar ofta användning av nya papper och skapar mindre skuld till miljön.

En del företag svarade bra på konsumentens begäran om användning av återvinningsbart papper. Detta har varit fallet med många livsmedelsföretag, som Starbucks, som nu har koppar gjorda av återvinningsbart papper. Med tanke på det stora antalet människor som ofta Starbucks dagligen, att bolagets val använda återvinningsbart papper har visat sig vara populärt och ansvarsfullt.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.